×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Violència i racisme policial a joves inmigrants de "Tancada per drets" de Girona

Aquest diumenge, prop de l'estació de Girona, mossos d'esquadra van detenir i van arrestar de forma violenta a dos joves immigrants. Els joves, pertanyents a la "Tancada Per Drets de Girona", joves migrants en lluita, segueixen detinguts a commissaria de Vista Alegre.

Ali Karku

diumenge 29 de març de 2020
Facebook Twitter

Aquest diumenge "Tancada per drets de Girona" en el seu compte de twitter, han denunciat i publicat un vídeo on es pot veure com els policies subjecten violentament a un dels joves. En un acte de brutal violència policial i racisme, una dotzena de policies van acudir per ajudar en l’arrest.

Els integrants de Tancada per Drets, conscients de la situació d’excepcionalitat causada per la pandèmia, havien decidit que farien compres de forma rotativa en parella. En aquest cas, els dos joves es dirigien a comprar tabac a l’únic lloc que havien trobat obert en diumenge. Amb una cua de més de 30 persones, els únics als quals van aturar, reduir i detenir, van ser els dos joves magrebins.

Tancada per Drets explica que se’ls va acusar en un primer moment d’haver robat unes bicicletes, que eren propietat de l’alberg on s’allotgen. Després de ser reduïts violentament i de comprovar-se que les bicicletes efectivament no havien estat robades, van acabar sent acusats de desobediència i atemptat contra l’autoritat. Una clara detenció racista excusada en l’estat d’alarma a causa del COVID-19.

Des d’Esquerra Diari, donem suport a la denúncia de la Tancada i exigim el ràpid alliberament dels joves detinguts. Compartim a continuació el manifest escrit des de la tancada.


Facebook Twitter

Ali Karku

Segueix-lo a Twitter

@KarkuAli

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques