×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"Volem pa, volem roses": coristes interpreten Pan y Rosas en català

El cor de dones Flor de Maig de Barcelona interpreta en català la cançó Pan y Rosas en l'emotiva Trobada de treballadores, immigrants i estudiants amb Andrea D'Atri, fundadora de l'agrupació de dones Pan y Rosas.

EsquerraDiari.cat

dilluns 11 de febrer de 2019
Facebook Twitter

En el marc de la Gira europea "Pel pa i per les roses" de la feminista revolucionària argentina Andrea D’atri, aquest divendres es va celebrar a Barcelona la Trobada de dones treballadores, immigrants i estudiants a l’Espai Francesca Bonnemaison.

Et pot interessar: Trobada de dones amb Andrea D’Atri: “Les treballadores poden ser dirigents de la seva classe enfront de la crisi capitalista”

Un acte que va omplir l’aforament amb més de cent persones i en el qual al costat de la fundadora de l’agrupació internacional de dones Pan y Rosas, Andrea D’Atri, van intervenir nombroses dones que han protagonitzat algunes de les principals lluites obreres dels últims anys com són Les Kellys, les contractistes de Movistar o vaguistes de Panrico, al costat de treballadores immigrants i on totes van poder expressar les seves experiències.

A més, en la mateixa trobada van participar també les companyes de Pan y Rosas, al costat de nombroses estudiants i integrants de l’agrupació juvenil Contracorrent.

Com a colofó a tan emotiva trobada el cor de dones de la Flor de Maig de Barcelona va interpretar en català la cançó Pan y Rosas, lema que es va fer famós durant la vaga de treballadores del tèxtil de 1912 a Massachussets i que dóna nom a l’agrupació de dones.

Cal assenyalar que el cor de dones Flor de Maig ve destacant a més pel seu suport a les lluites de dones treballadores i immigrants, així com amb altres lluites socials que es vénen desenvolupant a Barcelona.

Finalment, esment especial també a l’Espai Francesca Bonnemaison, un centre que va néixer en 1909 com la primera biblioteca per a dones treballadores primer i com a Institut de Cultura de dones després. En l’actualitat continua funcionant com la Biblioteca de la Dona i altres espais culturals per a la dona a Barcelona.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna