×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"Volem pa, volem roses": coristes interpreten Pan y Rosas en català

El cor de dones Flor de Maig de Barcelona interpreta en català la cançó Pan y Rosas en l'emotiva Trobada de treballadores, immigrants i estudiants amb Andrea D'Atri, fundadora de l'agrupació de dones Pan y Rosas.

EsquerraDiari.cat

dilluns 11 de febrer de 2019
Facebook Twitter

En el marc de la Gira europea "Pel pa i per les roses" de la feminista revolucionària argentina Andrea D’atri, aquest divendres es va celebrar a Barcelona la Trobada de dones treballadores, immigrants i estudiants a l’Espai Francesca Bonnemaison.

Et pot interessar: Trobada de dones amb Andrea D’Atri: “Les treballadores poden ser dirigents de la seva classe enfront de la crisi capitalista”

Un acte que va omplir l’aforament amb més de cent persones i en el qual al costat de la fundadora de l’agrupació internacional de dones Pan y Rosas, Andrea D’Atri, van intervenir nombroses dones que han protagonitzat algunes de les principals lluites obreres dels últims anys com són Les Kellys, les contractistes de Movistar o vaguistes de Panrico, al costat de treballadores immigrants i on totes van poder expressar les seves experiències.

A més, en la mateixa trobada van participar també les companyes de Pan y Rosas, al costat de nombroses estudiants i integrants de l’agrupació juvenil Contracorrent.

Com a colofó a tan emotiva trobada el cor de dones de la Flor de Maig de Barcelona va interpretar en català la cançó Pan y Rosas, lema que es va fer famós durant la vaga de treballadores del tèxtil de 1912 a Massachussets i que dóna nom a l’agrupació de dones.

Cal assenyalar que el cor de dones Flor de Maig ve destacant a més pel seu suport a les lluites de dones treballadores i immigrants, així com amb altres lluites socials que es vénen desenvolupant a Barcelona.

Finalment, esment especial també a l’Espai Francesca Bonnemaison, un centre que va néixer en 1909 com la primera biblioteca per a dones treballadores primer i com a Institut de Cultura de dones després. En l’actualitat continua funcionant com la Biblioteca de la Dona i altres espais culturals per a la dona a Barcelona.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts