×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vuitè dia de vaga del metall a Cadis: no hi ha acord i segueixen els piquets

La negociació entre els sindicats i la Federació d'Empreses del Metall de Cadis s'ha suspès una vegada més aquesta matinada sense acord. Comença una nova jornada de piquets i repressió policial. Ahir el Govern va enviar més efectius policials i fins i tot tanquetes per a reprimir la vaga. A partir de les 11.00 hores s'iniciarà una manifestació convocada pels sindicats.

EsquerraDiari.cat

dimarts 23 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Després d’una intensa setmana de piquets, barricades i dura repressió de la Policia Nacional, la vaga indefinida del metall de Cadis continua després d’haver naufragat una vegada més les negociacions entre els sindicats, CCOO i UGT, i la patronal de la Federació d’Empresaris del Metall de la província de Cadis (Femca).

El secretari general de FICA UGT Cadis, Antonio Montoro, ha lamentat que en la tercera reunió que va haver-hi aquest matí en la seu sevillana del Consell Andalús de Relacions Laborals, òrgan de mediació laboral de la Junta d’Andalusia, la patronal "no s’ha mogut en les seves posicions des de la seva última oferta" i l’ha acusat de voler "desgastar" als manifestants i de "riure’s de la Junta i dels treballadors".

En la seva última proposta els empresaris van oferir una pujada salarial fixa del 2% en 2021, 2022 i 2023 i que al final d’aquest últim any es fes una revisió. Els sindicats exigeixen que la pujada sigui conforme l’IPC interanual per a no perdre poder adquisitiu i que aquesta condició es consolidi. No va haver-hi acord. L’únic compromís aconseguit és tornar a reunir-se demà dimecres.

La jornada del dilluns va estar marcada per un salt en la repressió policial enviada pel Ministeri d’Interior del Govern PSOE-UP.

Et pot interessar: El govern envia tanquetes i més policia per a reprimir als vaguistes de Cadis

“Ahir en Rio San Pedro va haver-hi disturbis perquè va haver-hi provocació policial, llançant una tanqueta en zona residencial”, denúncia un vaguista des del piquet de Puerto Real on és present un equip especial d’Esquerra Diari.

“Ahir ens van acorralar (la policia) en la barriada Del Rio San Pedro i aquí va començar la batalla campal”, conta un altre vaguista. “Ens van tirar boles… Nosaltres no som delinqüents, som obrers en lluita".

Avui dimarts tindrà lloc una manifestació dels vaguistes que s’espera que sigui massiva. Arrenca a les 11 hores des de la plaça d’Àsdrubal fins a la seu de la Federació d’Empresaris del Metall de la província de Cadis (Femca).

La manifestació pot marcar una nova fita en la vaga i fer una demostració de força dels treballadors i el suport popular que estan rebent, malgrat els atacs de la patronal, les faules difoses pels mitjans de premsa del poder i la dreta, i la repressió governamental.

Els treballadors del metall estan lluitant per a la patronal els reconegui l’increment salarial amb referència a l’IPC real que impacta sobre la vida de la classe treballadora, especialment en un marc de creixent inflació. Però també lluiten contra la precarietat, la temporalitat (que és del 75% en el sector) i per a acabar amb els abusos d’una patronal que s’ha omplert les butxaques a base de la superexplotació dels seus treballadors.

Des del matí han continuat els piquets, sense tot just incidents. A Navantia Puerto Real ha intentat entrar un camió en la factoria i els piquets han volgut impedir-li el pas. Hi ha una massiva presència policial per a acoquinar als treballadors.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Esquerra Diari (@esdiaricat)

A la tarda d’aquest dimarts hi haurà també una vaga estudiantil convocada per el SE en suport a les reivindicacions de la industrial del Metall.


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel