×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Unidas Podemos garanteix la continuïtat del govern i s’empassa el gripau dels 1.000 milions per a defensa

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha demanat una reunió de la comissió de seguiment de la coalició en fer-se públic el crèdit de 1.000 milions que es destinarà a despeses de defensa. Però la coalició es manté, ha aclarit.

EsquerraDiari.cat

dijous 7 de juliol de 2022
Facebook Twitter

Com denunciàvem, acabada de concloure la cimera de l’OTAN, el govern de coalició ha anunciat l’aprovació d’un crèdit per valor de 1.017 milions d’euros. D’aquest total, 367 milions aniran destinats a despeses ordinàries, principalment salaris dels efectius militars; mentre que els 650 milions restants s’invertiran en la compra d’armes i equipament. Segons Moncloa, aquesta mesura tindria com a objectiu incloure’s en els plans “per a enfortir la seguretat i la capacitat de dissuasió europees”.

Aquest anunci està en el marc de l’objectiu, anunciat pel govern, d’arribar al 2% del PIB en despeses de defensa, tal com ho exigeix l’OTAN. En aquest cas, les despeses en aquesta rúbrica ascendirien fins a la xifra de 22.000 milions d’euros, una cosa gens menyspreable, si tenim en compte que la despesa del ministeri de treball és de 30.000 milions.

Aquesta ha estat la rèplica de la ministra de treball, Yolanda Díaz, qui pertany al sector d’Unidas Podemos. No obstant això, no ha demorat a ratificar la “fortalesa” del govern de coalició. I ha suggerit que la comissió de seguiment de la coalició servirà per enfortir el govern.

D’aquesta manera, ens trobem que el PSOE pressiona per prendre les mesures acordades a la cimera de l’OTAN, un increment sideral de les despeses militars, mentre des d’Unidas Podem es limiten a expressar tímids desacords en xarxes socials o en la premsa, mentre mantenen la “fortalesa” del govern de coalició.

Des d’Unidas Podemos intenten justificar allò injustificable, apel·lant al fet que des del govern van aconseguint “millores per a la gent”, com si les engrunes que aconsegueixen de tant en tant compensessin el fet de ser part d’un govern imperialista que massacra immigrants a la frontera sud, i és part de l’ofensiva de rearmament imperialista des de l’OTAN.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”