×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Qui Som Esquerra Diari

EsquerraDiari.cat és un diari digital d'esquerra anticapitalista i revolucionària a l'Estat espanyol. Som part d'una xarxa internacional formada per 15 diaris publicats en 7 idiomes.

Esquerra Diari

diumenge 10 d’abril de 2022
Facebook Twitter

EsquerraDiari.cat és un diari digital d’esquerra anticapitalista i revolucionària a l’Estat espanyol. Des de les nostres pàgines ens proposem revelar les mentides dels poderosos, donant veu als qui no la tenen en els mitjans massius tradicionals i col·laborant amb l’organització de la classe treballadora, les dones i la joventut de forma independent dels partits capitalistes, amb l’objectiu de lluitar per acabar amb aquest sistema i tota forma d’explotació i opressió. Des d’una perspectiva política internacionalista, som part d’una xarxa internacional de diaris digitals, que des de 2014 s’ha estès pel món i actualment està formada per 15 diaris publicats en 7 idiomes.

EsquerraDiari.cat no pretén ser un portal d’esquerra més, sinó un diari d’informació i opinió amb la perspectiva i el punt de vista d’una esquerra anticapitalista i de les i els treballadors. Els grans mitjans de comunicació de l’Estat espanyol es presenten com a informadors “objectius”, quan en realitat representen els interessos imperialistes dels magnats de l’IBEX35 i els partits de la casta política del Règim del ’78. El nostre punt de vista és l’oposat.

El nostre diari és un mitjà necessari per a informar-se per esquerra sobre la política, l’economia, el món obrer, la cultura, l’art, la història, la ciència i la vida quotidiana. Cobrint també la realitat de la classe treballadora i dels sindicats, dels moviments socials, dels immigrants, les dones, el moviment LGTB i de la joventut a tot el món.

Des d’EsquerraDiari.cat volem aportar a enfortir un corrent d’opinió que ofereixi una visió veritablement crítica de la societat en què vivim, un enfocament que parteixi dels interessos de la classe treballadora, la joventut oprimida i els sectors populars que lluiten per les seves demandes insatisfetes. Una veritable tribuna de denúncia per mostrar el que els grans mitjans de comunicació en mans dels capitalistes no mostren o ho fan en forma tergiversada. Des de la nostra línia editorial, defensem la independència política de les i els treballadors enfront de totes les variants capitalistes, però també enfront d’aquelles noves formacions reformistes que busquen regenerar un Règim polític que s’ha demostrat irreformable i que pretenen humanitzar un sistema que només genera misèria i opressió.

Som un mitjà que es gesta al carrer, en les mobilitzacions i en els debats polítics allà on es produeixen. Busquem informar des de dins de les lluites, els llocs de treball i estudi, les assemblees i altres instàncies d’organització, recollint la veu dels seus protagonistes i reflectint els debats que es produeixen en el seu si. Però també busquem aportar a la difusió, la reflexió i el debat sobre els nous moviments polítics i socials que es desenvolupen a l’Estat espanyol i a Europa.

EsquerraDiari.cat és una iniciativa oberta també a les notícies internacionals i als debats de l’esquerra a Europa i a tot el món. El nostre enfocament és profundament internacionalista i antiimperialista. Per això comptem amb la participació de periodistes i columnistes especialitzats, fotògrafs i realitzadors audiovisuals, i apostem a l’aportació col·lectiva de centenars de corresponsals a Amèrica Llatina, els Estats Units i Europa. Una xarxa que ens proposem ampliar per estendre una esquerra dels treballadors a tot el món.

EsquerraDiari.cat és un projecte impulsat pel Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) per enfortir la influència d’una esquerra anticapitalista i revolucionària lligada estretament a les lluites de les i els treballadors i de la joventut a l’Estat espanyol. Ho fem en el marc cada vegada més convuls de majors tensions geopolítiques mundials i bel·licisme imperialista, de la persistent crisi del Règim del ’78, d’ascens de l’extrema dreta, capitulació de l’esquerra reformista i una històrica ofensiva capitalista contra la classe obrera i els sectors populars. Un escenari que sense cap dubte portarà de nou a primer pla la lluita de classes, el ressorgiment de moviments democràtics i de protesta i la lluita de les dones i la joventut oprimida.

Per això EsquerraDiari.cat és un mitjà que pren partit des de l’esquerra, per arribar a centenars de milers de lectores i lectors amb un missatge que contribueixi a la formació d’una nova generació militant de les treballadores i treballadors, la joventut i els sectors populars.

Som part de la xarxa internacional “La Izquierda Diario”

La Xarxa Internacional La Izquierda Diario és el primer multimitjà internacional d’esquerra a nivell mundial. Des del seu llançament a Argentina al setembre de 2014, la xarxa s’ha desenvolupat incessantment, fins a agrupar actualment publicacions en 15 països i 7 idiomes (espanyol, anglès, portuguès, francès, alemany, italià i català).

La xarxa de la qual formen part Esquerradiari.cat i IzquierdaDiario.es a l’Estat espanyol, és impulsada per les diferents organitzacions que integren la Fracció Trotskista per la Quarta Internacional a nivell mundial: Argentina, Partido de los Trabajadores Socialistas (PTS); Brasil, Movimento Revolucionario de Trabalhadores (MRT); Xile, Partido de Trabajadores Revolucionarios (PTR); Mèxic, Movimiento de Trabajadores Socialistas (MTS); Bolívia, Liga Obrera Revolucionaria (LOR-CI); Estat espanyol, Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT); França, Courant Communiste Revolutionnaire (CCR); Alemanya, Revolutionäre Internationalistische Organisation (RIO); Estats Units, companys i companyes de Left Voice; Veneçuela, Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS); Uruguai, Corriente de Trabajadores Socialistas (CTS); Itàlia, Frazione Internazionalista Rivoluzionaria (FIR); Perú, Corriente Socialista de las y los Trabajadores (CST); Costa Rica, Organización Socialista Revolucionaria (OSR).

Contacta amb nosaltres per contribuir o unir-te a Esquerra Diari

Si vols lluitar i derrotar al capitalisme, a l’imperialisme i a totes les formes d’opressió i explotació, uneix-te a nosaltres. A l’Estat espanyol, els nostres diaris compten amb corresponsals a Catalunya, Madrid, Aragó, Andalusia, Castella i Lleó, Euskal Herria, Cantàbria i Galícia, apostant a la multiplicació de nous corresponsals que facin seva aquesta eina en tot l’Estat.

Les nostres pàgines estan obertes per sumar col·laboradors i col·laboradores. Volem ampliar aquesta xarxa internacional amb la voluntat dels qui donen suport a la causa d’una esquerra dels treballadors a tot el món, amb l’objectiu de formar una nova generació militant del moviment obrer i de la joventut.

Si vols contribuir amb articles, vídeos, fotos i/o art, ajudar a documentar les lluites que estàs veient en la teva comunitat, o analitzant i participant de la lluita per transformar la realitat des del lloc en el qual estiguis, contacta amb nosaltres.

Completa aquest formulari per participar, escriu-nos per email, o envia’ns un missatge per WhatsApp o Telegram al +34 659 360 140.

També pots escriure’ns a través de Facebook, Twitter o Instagram

Esquerra Diari necessita el teu suport!

Els qui fem Esquerra Diari som un equip de periodistes, treballadors i estudiants de diverses ciutats de l’Estat, sense cap fi de lucre i sota cap estructura jurídica comercial. Volem continuar revelant les mentides dels poderosos. La teva donació ens ajuda a continuar el nostre treball. Pots donar fent clic aquí.


Facebook Twitter
Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim