×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Qui Som Esquerra Diari

EsquerraDiari.cat és un diari digital d'esquerra anticapitalista i revolucionària a l'Estat espanyol. Som part d'una xarxa internacional formada per 15 diaris publicats en 7 idiomes.

Esquerra Diari

diumenge 10 d’abril de 2022
Facebook Twitter

EsquerraDiari.cat és un diari digital d’esquerra anticapitalista i revolucionària a l’Estat espanyol. Des de les nostres pàgines ens proposem revelar les mentides dels poderosos, donant veu als qui no la tenen en els mitjans massius tradicionals i col·laborant amb l’organització de la classe treballadora, les dones i la joventut de forma independent dels partits capitalistes, amb l’objectiu de lluitar per acabar amb aquest sistema i tota forma d’explotació i opressió. Des d’una perspectiva política internacionalista, som part d’una xarxa internacional de diaris digitals, que des de 2014 s’ha estès pel món i actualment està formada per 15 diaris publicats en 7 idiomes.

EsquerraDiari.cat no pretén ser un portal d’esquerra més, sinó un diari d’informació i opinió amb la perspectiva i el punt de vista d’una esquerra anticapitalista i de les i els treballadors. Els grans mitjans de comunicació de l’Estat espanyol es presenten com a informadors “objectius”, quan en realitat representen els interessos imperialistes dels magnats de l’IBEX35 i els partits de la casta política del Règim del ’78. El nostre punt de vista és l’oposat.

El nostre diari és un mitjà necessari per a informar-se per esquerra sobre la política, l’economia, el món obrer, la cultura, l’art, la història, la ciència i la vida quotidiana. Cobrint també la realitat de la classe treballadora i dels sindicats, dels moviments socials, dels immigrants, les dones, el moviment LGTB i de la joventut a tot el món.

Des d’EsquerraDiari.cat volem aportar a enfortir un corrent d’opinió que ofereixi una visió veritablement crítica de la societat en què vivim, un enfocament que parteixi dels interessos de la classe treballadora, la joventut oprimida i els sectors populars que lluiten per les seves demandes insatisfetes. Una veritable tribuna de denúncia per mostrar el que els grans mitjans de comunicació en mans dels capitalistes no mostren o ho fan en forma tergiversada. Des de la nostra línia editorial, defensem la independència política de les i els treballadors enfront de totes les variants capitalistes, però també enfront d’aquelles noves formacions reformistes que busquen regenerar un Règim polític que s’ha demostrat irreformable i que pretenen humanitzar un sistema que només genera misèria i opressió.

Som un mitjà que es gesta al carrer, en les mobilitzacions i en els debats polítics allà on es produeixen. Busquem informar des de dins de les lluites, els llocs de treball i estudi, les assemblees i altres instàncies d’organització, recollint la veu dels seus protagonistes i reflectint els debats que es produeixen en el seu si. Però també busquem aportar a la difusió, la reflexió i el debat sobre els nous moviments polítics i socials que es desenvolupen a l’Estat espanyol i a Europa.

EsquerraDiari.cat és una iniciativa oberta també a les notícies internacionals i als debats de l’esquerra a Europa i a tot el món. El nostre enfocament és profundament internacionalista i antiimperialista. Per això comptem amb la participació de periodistes i columnistes especialitzats, fotògrafs i realitzadors audiovisuals, i apostem a l’aportació col·lectiva de centenars de corresponsals a Amèrica Llatina, els Estats Units i Europa. Una xarxa que ens proposem ampliar per estendre una esquerra dels treballadors a tot el món.

EsquerraDiari.cat és un projecte impulsat pel Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) per enfortir la influència d’una esquerra anticapitalista i revolucionària lligada estretament a les lluites de les i els treballadors i de la joventut a l’Estat espanyol. Ho fem en el marc cada vegada més convuls de majors tensions geopolítiques mundials i bel·licisme imperialista, de la persistent crisi del Règim del ’78, d’ascens de l’extrema dreta, capitulació de l’esquerra reformista i una històrica ofensiva capitalista contra la classe obrera i els sectors populars. Un escenari que sense cap dubte portarà de nou a primer pla la lluita de classes, el ressorgiment de moviments democràtics i de protesta i la lluita de les dones i la joventut oprimida.

Per això EsquerraDiari.cat és un mitjà que pren partit des de l’esquerra, per arribar a centenars de milers de lectores i lectors amb un missatge que contribueixi a la formació d’una nova generació militant de les treballadores i treballadors, la joventut i els sectors populars.

Som part de la xarxa internacional “La Izquierda Diario”

La Xarxa Internacional La Izquierda Diario és el primer multimitjà internacional d’esquerra a nivell mundial. Des del seu llançament a Argentina al setembre de 2014, la xarxa s’ha desenvolupat incessantment, fins a agrupar actualment publicacions en 15 països i 7 idiomes (espanyol, anglès, portuguès, francès, alemany, italià i català).

La xarxa de la qual formen part Esquerradiari.cat i IzquierdaDiario.es a l’Estat espanyol, és impulsada per les diferents organitzacions que integren la Fracció Trotskista per la Quarta Internacional a nivell mundial: Argentina, Partido de los Trabajadores Socialistas (PTS); Brasil, Movimento Revolucionario de Trabalhadores (MRT); Xile, Partido de Trabajadores Revolucionarios (PTR); Mèxic, Movimiento de Trabajadores Socialistas (MTS); Bolívia, Liga Obrera Revolucionaria (LOR-CI); Estat espanyol, Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT); França, Courant Communiste Revolutionnaire (CCR); Alemanya, Revolutionäre Internationalistische Organisation (RIO); Estats Units, companys i companyes de Left Voice; Veneçuela, Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS); Uruguai, Corriente de Trabajadores Socialistas (CTS); Itàlia, Frazione Internazionalista Rivoluzionaria (FIR); Perú, Corriente Socialista de las y los Trabajadores (CST); Costa Rica, Organización Socialista Revolucionaria (OSR).

Contacta amb nosaltres per contribuir o unir-te a Esquerra Diari

Si vols lluitar i derrotar al capitalisme, a l’imperialisme i a totes les formes d’opressió i explotació, uneix-te a nosaltres. A l’Estat espanyol, els nostres diaris compten amb corresponsals a Catalunya, Madrid, Aragó, Andalusia, Castella i Lleó, Euskal Herria, Cantàbria i Galícia, apostant a la multiplicació de nous corresponsals que facin seva aquesta eina en tot l’Estat.

Les nostres pàgines estan obertes per sumar col·laboradors i col·laboradores. Volem ampliar aquesta xarxa internacional amb la voluntat dels qui donen suport a la causa d’una esquerra dels treballadors a tot el món, amb l’objectiu de formar una nova generació militant del moviment obrer i de la joventut.

Si vols contribuir amb articles, vídeos, fotos i/o art, ajudar a documentar les lluites que estàs veient en la teva comunitat, o analitzant i participant de la lluita per transformar la realitat des del lloc en el qual estiguis, contacta amb nosaltres.

Completa aquest formulari per participar, escriu-nos per email, o envia’ns un missatge per WhatsApp o Telegram al +34 659 360 140.

També pots escriure’ns a través de Facebook, Twitter o Instagram

Esquerra Diari necessita el teu suport!

Els qui fem Esquerra Diari som un equip de periodistes, treballadors i estudiants de diverses ciutats de l’Estat, sense cap fi de lucre i sota cap estructura jurídica comercial. Volem continuar revelant les mentides dels poderosos. La teva donació ens ajuda a continuar el nostre treball. Pots donar fent clic aquí.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah