×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

El Consell de Ministres ha aprovat la construcció urgent d'aquest centre per internar migrants. Continua la ratxa de polítiques antiimmigració del govern.

Alejandra Correa

divendres 19 d’abril
Facebook Twitter

Abril sembla que ve ple per al govern progressista del PSOE-Sumar: primer, ha sortit un nou informe que documenta les precàries condicions dels CIE, que funcionen com a presons per a estrangers, la setmana passada van signar el nou pacte migratori de la UE que reforça encara més polítiques racistes i antiimmigració per preservar l’Europa fortalesa, i ara això: el Ministeri de Defensa ordena la construcció d’un refugi “temporal” per a migrants a l’illot d’Alborán amb un pressupost d’1.300.000 euros.

Per als qui no tinguin situat geogràficament Alborán, és un illot de poc més de 600 metres de longitud, a mig camí entre la costa d’Almeria i el cap de Tres Forcas al Marroc, on només hi ha un far i una base naval. Naturalment, l’illot és un punt clau en les rutes d’immigració per mar cap al continent europeu.

En aquest tros de roca és on el Ministeri de Defensa pretén construir el que ve a ser un CIE a gran escala per a internar a totes les persones migrants que aconsegueixin arribar a les costes, no se sap per quant temps, i que a més costarà més d’1 milió d’euros. El que en aquest moment es ven com una “solució temporal” pot ràpidament tornar-se alguna cosa més a llarg termini o fins i tot permanent; és àmpliament conegut que actualment en els CIE existeixen moltíssimes violacions de drets, on l’internament d’immigrants per més temps del dictat és una de les crítiques més freqüents.

Així és com el govern “progressista” continua aplicant mesures racistes i antiimmigració mentre es pinta la cara de defensor de drets. Però no estranya tampoc d’un govern imperialista que continua mantenint llaços polítics i econòmics amb l’Estat genocida d’Israel, o que té un ministre d’interior que va felicitar les forces repressores per la seva labor en la massacre de Melilla, o que no deroga la racista llei d’estrangeria, o que no tanca els CIE…i la llista segueix.

Sabem que no podem confiar en un govern al servei dels interessos imperialistes, que signa pactes que criminalitzen la migració i que violen drets humans, i menys en un govern que avala un genocidi del poble palestí. Sabem que les conquestes es guanyen lluitant als carrers. Per la fi dels CIE, la llei d’estrangeria i papers per a totes, però també contra les polítiques criminals de la UE i el seu rearmament militar.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó