×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Diferents editorials, llibreries, autors i entitats socials han signat un manifest contra l"externalització" i la "privatització" de la diada de Sant Jordi a Barcelona que està duent a terme l'Ajuntament de la ciutat.

EsquerraDiari.cat

dimarts 19 de març
Facebook Twitter

Al manifest presentat sota el títol de "Volem un Sant Jordi popular, no un recinte firal neoliberal", les entitats expliquen que l’Ajuntament de Collboni i els diferents gremis implicats en la Diada han fet un "procés opac per acabar convertint-la en un recinte de pagament".

En aquest sentit, fa unes setmanes la Cambra del Llibre va anunciar als seus agremiats que les llibreries i editorials que volguessin posar una paradeta per Sant Jordi haurien de pagar una quota de servei de vuitanta euros més l’IVA, per cada parada de sis metres, en cas de ser agremiats i, en cas de no ser-ho, una tarifa cent euros.

En el mateix escrit es denuncia la deriva neoliberal d’una Diada popular amb l’externalització, privatització i mercantilització de l’ús de l’espai públic per part de l’Ajuntament i dels gremis. A més, afegeixen que "s’han dictaminat uns terminis i condicions mancades de justificació i el canvi de plantejament es va comunicar amb el temps just i sense cap debat públic previ on es pogués qüestionar la deriva final".

Un model, apunten, que ha introduït "desigualtats rellevants" entre professionals i no professionals, per una banda, i entre agremiats i no agremiats”, de l’altra.

Per últim, assenyalen que "aquest model ja es va començar a implementar amb l’anterior govern municipal liderat pels Comuns. Amb el qual es va obrir un procés d’externalització de la gestió de l’espai públic excusat pel context pandèmic, un fet que s’ha anat naturalitzant any rere any”.

El manifest de editorials, llibreries, autors i entitats socials acaba exigint que es revisi tot aquest procés, s’elimini la condició del copagament i reclama la gestió pública per un "Sant Jordi popular".


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso