×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Tribunal Suprem confirmava fa pocs dies la condemna de tres anys i mig de presó per a Adrià Sas, tot per haver participat de les manifestacions del primer aniversari del referèndum de l'u d’octubre.

EsquerraDiari.cat

dilluns 18 de març
Facebook Twitter

Imatge d’arxiu. ED

Tot i que com és costum en els processos judicials contra activistes independentistes i socials, la judicatura abans ho ha filtrat a la premsa que no pas li ha remès la notificació al propi Sas, en aquest cas. A partir d’aquest moment, és l’Audiència Provincial de Barcelona qui ha de dicat l’executòria i notificar el termini de temps perquè Adrià es presenti voluntàriament a la presó.

L’activista i membre de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona ja ha fet públic en diverses ocasions que no es lliurarà voluntàriament i que hauran de ser les forces de l’Estat les que vagin a "segrestar-lo". A més, Sas, en opinió seva, és conscient que en el seu cas haurà de complir la pena de manera íntegra. El Suprem va fer pública la seva sentència pocs minuts després que s’aprovés el primer pas de la llei d’amnistia al congrés espanyol.

En el cas de Sas, el govern de la Generalitat va personar-se també, com en molt altres processos judicials, com a acusació particular. I i tot i que va assegurar que es retiraria de l’acusació, no ho ha arribat a cumplir mai.

Per altra banda, la defensa de Sas encara podria demanar la suspensió de l’executòria tenint en compte la llei d’amnistia, i en cas de no concedir-se, quan s’aprovés definitivament la llei d’amnistia, si el jutge considerés oportú beneficiar amb la mesura, sortiria en llibertat, però ja des de presó.

No obstant, per a Sas i el seu entorn mantenen una desconfiança en la llei d’amnistia que deixa en mans dels jutges els que tinguin l’última paraula sobre cada cas respecte a l’amnistia. I com diuen des de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona "és una amnistia insuficient", ja que deixa per fora més de tres-cents presos polítics, i molts d’altres per haver defensat drets i llibertats democràtiques.

Des de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona fan una crida a omplir els carrers de solidaritat i lluita davant davant l’imminent empresonament d’Adrià Sas i en defensa del dret a la manifestació durant els pròxims dies.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso