×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

25N: Feministes i LGTBI antiimperialistes amb Palestina i contra la violència patriarcal

Aquest 25N, dia internacional contra la violència cap a les dones, ens sumem a l'acció global de feministes i LGTBI per Palestina i fem una crida a mobilitzar-nos en tot l'Estat espanyol i a nivell internacional. A més, mentre aquests dies els sectors més reaccionaris volen guanyar espai, aquest 25N també els diem que ens trobaran davant, lluitant als carrers.

Pa i Roses

dissabte 18 de novembre
Facebook Twitter

Després d’un mes de bombardejos sobre la Franja de Gaza, és clar davant el món que Israel està portant endavant un nou genocidi del poble palestí. Més de 11.000 palestins i palestines han estat assassinats, sent més de 4.500 nens i nenes.

Les dones palestines, són part de la resistència a l’ocupació, la neteja ètnica i l’apartheid d’Israel des de fa més de 75 anys. Les imatges esquinçadores de nens i nenes assassinats, o nens cridant de dolor, que han perdut a tota la seva família, ens commouen profundament. Com no aixecar-nos a tot el món contra aquestes massacres?

Milions de dones palestines s’han vist obligades a abandonar les seves cases, per tractar de refugiar-se de les bombes. Però cap lloc és segur, perquè Israel està bombardejant escoles i hospitals. Les dones palestines embarassades han de donar a llum entre els enderrocs, d’altres veuen morir als seus fills dia rere dia. Moltes lluitadores palestines han estat detingudes aquests dies, com Ahed Tamini.

L’Estat d’Israel assassina, però tots els estats imperialistes són responsables d’aquestes massacres. Els Estats Units finança a Israel i al seu exèrcit, perquè l’Estat sionista és un enclavament dels interessos de l’imperialisme a la regió. I el mateix fa la Unió Europea. Com diem en les manifestacions: Israel assassina, Europa patrocina!

La dreta espanyola, des del PP a VOX s’han alineat de manera incondicional amb Israel. VOX desplega els seus discursos xenòfobs i islamòfobs. I a més veiem com aquests dies surten als carrers els mateixos sectors més reaccionaris embolicats en banderes, amb càntics racistes, misògins, lgtbifòbics i franquistes. Un motiu més per a prendre nosaltres els carrers en solidaritat amb el poble palestí. No li regalarem els carrers a la dreta!

Però el nou govern “progressista”, més enllà de les seves declaracions, també avala aquest genocidi, negant-se a trencar relacions diplomàtiques i comercials amb Israel, ven armes a l’exèrcit sionista i manté tropes espanyoles al Líban per a resguardar la davantera nord d’Israel. S’autodenomina feminista, però en realitat és un govern imperialista, que avui manté pactes amb els qui massacren milers de dones, homes i nens en Palestina, que va aprovar els pressupostos militars més importants de les últimes dècades, intervé com a part de l’OTAN en la guerra d’Ucraïna, nega els drets al poble sahrauí i defensa a sang i foc les fronteres de l’Europa fortalesa contra les persones migrants. Un govern que defensa els interessos de l’imperialisme i de les grans empreses de l’IBEX, que precaritzen i exploten a treballadores i migrants com a mà d’obra barata.

Israel pretén rentar-se la cara, promocionant-se com un “oasi de drets LGTBI” al mig Orient, enfront de règims teocràtics com l’Iran on les dones i persones LGTBI són brutalment perseguides i reprimides. No obstant això, les feministes i lluitadores pels drets LGTBI no permetrem que en el nostre nom i el dels nostres drets, es legitimi i justifiqui la política de neteja ètnica que està portant endavant l’Estat d’Israel en la Franja de Gaza. Ningú és lliure si totes no som lliures, i un Estat basat en l’ocupació i la neteja ètnica d’un poble, com Israel, només reforça totes les opressions.

Com a feministes socialistes i antiimperialistes, fem una crida a impulsar les mobilitzacions unitàries en suport al poble palestí. Per a exigir: Prou genocidi! Llibertat per a totes les preses i presos palestins! Ruptura de relacions amb Israel, ni una arma, ni un euro per a Israel. Fora les tropes espanyoles del Líban, fora les tropes imperialistes de tot l’Orient Mitjà. Per un gran moviment antiimperialista en suport al poble palestí, impulsant comitès i assemblees en tots els llocs de treball i estudi.

Com a feministes socialistes i antimperialistes, lluitem per una Palestina lliure, laica, obrera i socialista, on puguin conviure en pau àrabs i jueus, en el marc d’una Federació de republiques socialistes de Mig Orient. Perquè lluitem per una societat sense explotació ni opressions de cap mena. Aquest 25N, tornem a prendre els carrers!

Fem una crida a totes les organitzacions feministes a lluitar contra l’ofensiva de la dreta, però també a desenvolupar una política independent d’aquest govern “progressista”, que manté els pactes amb la reaccionària Església i reprimeix a les fronteres. Per un feminisme antiimperialista i de classe: vine i marxa amb Pa i Roses!


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?