×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#28J: Per un orgull LGBTI anticapitalista i de classe! Contra l’extrema dreta no ens val el mal menor. Recuperem els carrers!

Aquest Orgull està travessat per la campanya electoral i les amenaces cap als drets de les persones LGTBI per l'extrema dreta, que ens vol enviar “a la paperera" després del 23J. Però nosotres donarem batalla. Un any més, sortim als carrers recuperant l'esperit de Stonewall, lluitant per una societat sense explotació ni opressió.

Pan y Rosas

dissabte 24 de juny
Facebook Twitter

Després de les últimes eleccions municipals i autonòmiques, el PP i VOX ja s’han aliat per governar en més de 140 ciutats i regions amb un programa reaccionari i antidrets, basat a derogar lleis com la llei trans o lleis contra la violència de gènere (a la qual neguen que existeixi) i plantegen un programa idèntic per a les pròximes eleccions generals. Mostra d’això és la lona desplegada per Vox en el centre de Madrid, que ataca per igual al col·lectiu LGTBI, el feminisme, l’independentisme, el comunisme i els okupes.

L’auge de l’extrema dreta és, a més, un fenomen internacional que porta diversos anys posant en el punt de mira als col·lectius més oprimits de la societat, assenyalant-nos i carregant l’arma contra ells, buscant culpabilitzar-los de la falta d’ocupació i canalitzant cap a ells, de manera reaccionària el malestar social com fa Vox amb els “Menes” i amb els quals okupan una casa per a no dormir al carrer.

La persecució cap a les persones dissidents del gènere s’està veient augmentada en països com Polònia, on es declaren zones lliures de persones LGTB; Hongria, on existeix la possibilitat de denunciar a parelles homosexuals; o els EUA, on hi ha una varietat de lleis que impedeixen l’accés a hormonació, la repressió de xous drag o la prohibició de passejar pel carrer mostrant trets de dissidència; Uganda, que ha reforçat la seva legislació contra les persones LGTB i tot això sumat a la xifra de 73 països en els quals l’homosexualitat i transsexualitat estan penades per la llei, alguns d’aquests amb la mort.

En l’Estat Espanyol, no deixen de succeir-se les agressions, l’assetjament a les aules, els carrers i el treball i la permanent amenaça que podem perdre en qualsevol moment els drets conquistats amb la lluita, com la Llei Trans o el dret a l’avortament.

Enfront d’aquesta dreta, les persones LGBTI hem d’organitzar-nos per enfrontar-la. I hem de fer-ho juntament amb la resta de sectors als quals ataca aquesta dreta i que no li deuen res al sistema capitalista cisheteropatriarcal i racista del qual la dreta és la seva cara més “ultra”. Hem d’organitzar-nos en cada centre d’estudi, de treball i barri, al costat de les migrants, les dones i la resta de la classe treballadora, que és qui té una posició estratègica en la producció i la capacitat de també parar tot el sistema.

Organitzem-nos, per parar a la dreta, i fem-ho sense cap confiança cap als qui diuen que des del “progressisme” cada vegada més moderat pararan a la dreta, però apliquen mesures que li obre la porta. I és que el que ens trobem és que en les pròximes eleccions Sumar i el PSOE es presenten com a opcions “progressistes” que vetllen pels drets de les dones, les persones LGTBI i les migrants enfront d’aquesta extrema dreta reaccionària. Però aquest progressisme o “mal menor” és el mateix que porta quatre anys governant aprovant reformes laborals que ens mantenen en la precarietat i amb un ministeri d’Igualtat infrafinançat que no pot garantir que les dones tinguin accés a una llar lluny del seu maltractador perquè no expropia els habitatges buits de bancs i fons voltor. És el mateix govern que ens va enviar a la policia a reprimir mobilitzacions contra l’assassinat d’un jove al crit de “marieta de merda”, avala la massacre de migrants a Melilla i manté vincles amb el règim saudita que és LGBIfòbic.

Com és això possible? El problema està en el fet que a una “dreta de veritat”, que atempta contra els nostres drets i que ens vol de tornada en els armaris on mai deguérem estar no pot ser frenada per una “esquerra de mentida” que pensa que governant en un règim capitalista i imperialista es poden canviar les coses per als sectors populars, la classe treballadora i els sectors oprimits. Els nostres drets no ens els ha regalat cap govern: els hem conquistat i defensat amb la lluita als carrers. Aquesta lluita és la que veritablement pot frenar a la dreta i les seves polítiques reaccionàries i que tant han buscat frenar aquests últims quatre anys com vam veure a Cadis, Cantàbria i ara a Vigo.

Per això, aquest mes de juny ens organitzem amb orgull. Enfrontarem a la dreta, sinó resignar-nos a caure en el parany del mal menor i volem ser milers als carrers cridant contra la LGTBIfòbia. Des de Pa i Roses i Contracorrent et convidem a buscar-nos i sumar-te a nosotres en les manifestacions a Saragossa, Barcelona i Madrid, i a organitzar-te cada dia contra tota opressió i explotació. Com oprimides i explotades comptem amb la força de la classe treballadora, els moviments de dones i antiracistes de tot el planeta per portar endavant aquesta tasca. Perquè la classe treballadora és cada dia més sexodiversa, feminitzada i racializada.


Organitzar-nos, amb quin programa?

Les persones LGTBI i, especialment, si som migrants o joves, sofrim persecució contínua per la nostra identitat i la nostra manera d’expressar-la i també per les nostres formes d’oci. En moltes ocasions, són els propis cossos policials i judicials els que ens persegueixen o ens revictimitzen si hem sofert una agressió. Per això, lluitem per acabar amb totes les lleis mordassa que fan possible la repressió i per la dissolució dels cossos policials de l’Estat, que només serveixen per reprimir a la classe treballadora que lluita en vagues, desnonar famílies pobres i perseguir la delinqüència que el mateix Estat reprodueix en forma de desigualtat.

No ens conformem amb engrunes que no toquin als capitalistes, ni amb un “alliberament” per a qui la pugui pagar. Quin alliberament hi ha si la joventut gairebé no pot independitzar-se o continuen els desnonaments? Exigim l’expropiació dels habitatges dels grans propietaris, bancs i fons voltor que tenen centenars de milers d’habitatges buits, prohibició dels desnonaments i solució residencial per a víctimes de violència masclista o als qui ens tiren de casa per la nostra identitat de gènere o sexual.

Des que som nens i nenes se’ns ofereix una educació que no té en consideració la diversitat ni l’educació sexual, una educació que va únicament orientada a fer-nos treballadors obedients per a l’explotació capitalista i no a solucionar els grans problemes de l’actualitat com el canvi climàtic o com acabar amb la violència masclista i LGTBifòbica. Sota governs de tot signe proliferen els centres privats i concertats de l’Església, una institució patriarcal que s’ha organitzat sempre de la mà de reaccionaris per atacar-nos. Per això, hem de barallar per una educació sexual integral i en tots els nivells educatius, en una educació 100% pública i finançada pels impostos a les grans fortunes. Ja n’hi ha prou de concerts! Ni un euro més a la privada! Per la separació total de l’Església i l’Estat!

Necessitem també lluitar per una llei trans integral on es reconegui la identitat de les persones no binàries, amb contingent laboral trans contra la discriminació patronal i assistència sanitària a les migrants i que asseguri la inversió en sanitat per a la hormonació i operacions de reassignació així com assistència psicològica suficient per a todes.

Això té vinculació amb la urgent necessitat de donar papers i sanitat 100% pública per a todes i acabar amb la llei d’estrangeria, que manté en la precarietat vital a milers de persones en l’Estat espanyol i que les condemna a la pobresa i la clandestinitat. El nostre orgull no es per a a les fronteres, vol derrocar-les, el capitalisme que les aixeca i els seus administradors que les reforcen.

És necessari acabar amb les polítiques imperialistes de l’Estat espanyol. PROU D’ASSASSINATS A CEUTA I MELILLA! Per acabar amb els CIE, de l’enviament d’armament a Ucraïna per a participar d’una guerra reaccionària entre el règim de Putin i l’OTAN. D’igual manera, n’hi ha prou d’acords de col·laboració militar i policial amb la dictadura marroquina contra el poble sahrauí i contra els qui fugen de la guerra i la misèria causades per l’imperialisme.

Construïm una esquerra socialista i revolucionària, per a acabar amb l’extrema dreta i amb el capitalisme cisheteropatriarcal i racista que ens mata cada dia. Suma’t a construir una organització combativa, rebel, furiosament anticapitalista i antipatriarcal. Perquè portem a Stonewall i al socialisme com a bandera. Per un Orgull LGTBI anticapitalista i de classe! Suma’t a Contracorrent i Pa i Roses!


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?