×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

5ena Escola d’Estiu socialista i revolucionària de la CRT: 1, 2 i 3 de setembre a Barcelona

Ja s'ha obert la inscripció per participar a la 5ena Escola d'estiu del CRT, que es realitzarà de l'1 al 3 de setembre en una casa rural a Centelles (Barcelona), al costat de l'agrupació juvenil Contracorrent i l'agrupació de dones Pa i Roses. Enguany, més que mai, diem que enfront de la dreta i el final de cicle neorreformista, fa falta una organització revolucionària per lluitar per una estratègia socialista.

Facebook Twitter

Durant el primer cap de setmana de setembre, just abans de l’inici del nou curs polític, viatjarem des de diverses ciutats per trobar-nos a la localitat de Centelles (Barcelona), en una casa rural als peus del Parc Natural del Montseny. L’escola serà un espai per intercanviar idees, formar-nos i també conèixer-nos i divertir-nos. La casa compta amb piscina i està situada dins d’una finca de 40 hectàrees amb molta vegetació.

Durant tres dies, podràs participar de xerrades i debats sobre crisis capitalista, guerra i imperialisme, ecologia i marxisme, feminisme i lluita LGTBI, antiracisme, teoria marxista, estratègia revolucionària, història de la classe obrera en la transició i altres temes. Especialment, enguany ens proposem debatre sobre els desafiaments per al nou curs polític, després de les eleccions del 23J. Com diu el lema que triem per a aquesta edició de l’Escola: Enfront de la dreta i la fi de cicle neorreformista, organització revolucionària per a una estratègia socialista.


Una escola per a reflexionar, debatre i organitzar-nos per al cicle que ve

Després de més d’un any i mig de guerra a Ucraïna, cap a on va la situació mundial? Quines són les aportacions fonamentals del marxisme per a comprendre el món actual? Què podem aprendre d’importants processos de la lluita de classes com a França o l’Argentina? Quin és el balanç que deixa la fi de cicle del neorreformisme? Què ens espera en el nou curs polític, després de les eleccions del 23J? Com enfrontar a l’extrema dreta i els atacs que venen, governi qui governi? Quina estratègia i quina organització revolucionària necessitem? Aquestes són algunes de les preguntes que abordarem en diferents tallers i xerrades durant l’escola.

La guerra d’Ucraïna ha significat un punt d’inflexió en l’escenari mundial, mostrant la reactualització de l’ “època de crisi, guerres i revolucions”. Tendències presents en els enfrontaments militars entre Rússia i Ucraïna-OTAN, en els xocs geopolítics cada vegada més forts entre els EUA i la Xina o en les contradiccions de l’economia capitalista. En diversos països es produeix un avanç de forces de l’extrema dreta, com a contrapartida de la profunda crisi dels projectes neorreformistes. Però també hem presenciat a l’últim any la reemergència de processos profunds de la lluita de classes, com en la batalla contra la reforma de les pensions a França, o en la revolta del poble de Jujuy, al nord de l’Argentina, on conflueixen les comunitats originàries, docents, treballadors i la joventut, contra una reforma antidemocràtica i el saqueig extractivista del liti.

En aquesta 5ena Escola d’Estiu volem debatre sobre les crisis, les guerres i les catàstrofes que provoca el capitalisme, un sistema tan irracional on l’1% més ric ha acumulat en els últims dos anys, gairebé el doble de riquesa que tota la resta de la població mundial. I també volem debatre sobre les lliçons de la lluita de classes i la necessitat d’enfortir una esquerra revolucionària.

Enguany hem compartit lluites per la defensa de la sanitat i l’educació pública per a totes i tots, contra els plans privatitzadors dels governs autonòmics i del govern central. Hem marxat juntes el 8M, contra l’extrema dreta i per un feminisme socialista, antiracista i de classe. I ens hem continuat mobilitzant contra la guerra, aixecant una política independent amb el lema: “Ni Otan, ni Putin”, contra el rearmament imperialista del govern “progressista” del PSOE i UP. Hem lluitat juntes, com a la vaga de Telepizza i altres lluites de treballadores i treballadors precaris, i hem debatut i intercanviat idees a les universitats, a les Càtedres lliures Karl Marx.

Moltes i molts també impulsem en comú les agrupacions Contracorrent i Pa i Roses entre joves d’instituts i universitats. Els qui militem al CRT, al costat de moltes altres companyes, enguany també estem donat una altra important baralla política, plantejant una posició independent a les eleccions. Assenyalant que, enfront de la dreta, no ens resignem davant el “mal menor” del govern progressista, per la qual cosa impulsem una campanya d’agitació, amb vídeos i actes en diverses ciutats, per a cridar a votar nul o l’abstenció.

A l’Escola d’Estiu volem reflexionar i debatre entre totes com totes aquestes lluites parcials que donem cada dia només adquireixen sentit si aconseguim unir-les a una perspectiva general: lluitar contra aquest sistema capitalista, imperialista i patriarcal, des d’una estratègia socialista. Pensarem en comú com articular una esquerra socialista i revolucionària amb un programa d’independència de classe, com a part d’una corrent internacional revolucionaria, que lluita per un partit mundial de la revolució i el socialisme des de baix.


Un variat programa de tallers i debats: idees per a transformar el món

L’Escola tindrà lloc en un paratge preciós al mig de la muntanya des del divendres 1 de setembre a les 12 hores fins al diumenge 3 a les 16 hores. Tant el divendres com el dissabte comptarem amb diverses franges horàries de tallers, en cadascuna de les quals es podrà triar entre diverses opcions. Aquests són alguns dels temes: Com enfrontar l’avanç de l’extrema dreta i els seus discursos antifeministes, homòfobs i racistes?; Ecologia, marxisme i lluita de classes; El pensament de Trotsky i la lluita contra el feixisme; Debats marxistes sobre guerra i imperialisme en el segle XXI; Estratègia i hegemonia, Classe obrera i esquerra en la transició espanyola; entre altres. El programa final estarà publicat en els pròxims dies.

També hi haurà xerrades plenàries centrals. L’eix de la del divendres serà la situació internacional i els desafiaments dels revolucionaris, amb la participació de companys convidats de la nostre corrent internacional, de Révolution Permanent de França, del PTS de l’Argentina, la FIR d’Itàlia i altres països. Mentre que el dissabte al matí debatrem sobre hegemonia i estratègia socialista. I aquesta tarda tancarem amb un panell especial per a debatre sobre la fi de cicle del neorreformisme, el nou govern i els desafiaments del CRT.

Tots dos dies, es podrà gaudir també de moments de descans a la piscina o a l’aire lliure, per a poder intercanviar amb companyes de diferents ciutats i els convidats internacionals.

Tots els menjars, esmorzar, dinar i sopar estan incloses a l’estada. La casa de colònies on fem l’escola compta amb diverses habitacions compartides, per a poder tenir comoditat durant l’estada. El dissabte a la nit hi haurà festa, perquè volem celebrar també aquesta trobada.


Reserva la teva plaça!

Vols participar? Escriu-nos per a inscriure’t. La inscripció inclou pensió completa des del menjar del divendres a l’esmorzar del diumenge inclou llit en habitacions compartides, llençols, esmorzar, dinar i sopar. El cost total varia segons les possibilitats dels assistents, incloent-hi tarifes solidàries per a companyes que puguin fer-ho per a poder sufragar altres despeses o ajudes que facin falta:

Tarifa estudiant/precari/en atur: 60 €
Tarifa normal: 90 €
Tarifa solidària: 120 €
Tarifa supersolidària: 150 €

Els transports fins al lloc de l’Escola són a càrrec dels assistents. Es pot arribar molt fàcilment amb tren, bus o cotxe. Consulta’ns qualsevol dubte.

En el següent enllaç pots completar la teva inscripció: vull inscriure’m!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna