×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Brutal repressió a l’Argentina: periodistes ferits i un advocat del Frente de Izquierda en perill de perdre l’ull

Desenes de periodistes i un advocat defensor dels Drets Humans, i assessor del Frente de Izquierda en el Congrés d'Argentina, van ser violentament reprimits per la policia federal durant la mobilització d'aquest dijous a la nit contra la Llei Òmnibus del govern de Milei.

Redacció internacional

dissabte 3 de febrer
Facebook Twitter

Milers d’argentins, que es van reunir aquest dijous enfront del Congrés per manifestar-se contra la Llei Òmnibus, van ser blanc d’una sagnant repressió per part de la Policia Federal, la Gendarmeria i la Prefectura. Desenes de periodistes van ser agredits i ferits per bales de goma i gas pebre disparat per policies, com a part del brutal operatiu desplegat per la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich.

Almenys 25 periodistes van resultar ferits durant la manifestació, segons el Sindicat de la Premsa de Buenos Aires (Sipreba), que va denunciar a la xarxa social X "Repudiem la repressió a la manifestació en el Congrés mentre es discuteixen reformes regressives per a la societat. Exigim el cessament als atacs deliberats a treballadors i treballadores de premsa que van sofrir impactes de bala de goma i gasos lacrimògens per fer el seu treball”.


El Sindicat també va denunciar que és mentida el que diu la ministra de Seguretat en afirmar que la policia no va atacar a periodistes i que si ho va fer va ser perquè no estaven identificats. Per contra tots els periodistes portaven armilles i credencials amb la inscripció PREMSA.


Durant la brutal repressió desfermada molts dels manifestants van ser atacats amb bales de goma disparades per la policia motoritzada, que ho feia apuntant a l’altura del cap. Un dels ferits és Matías Aufieri, advocat del Centro de Profesionales por los Derechos Humanos, integrant de Encuentro Memoria, Verdad y Justicia, i assessor parlamentari de les i els diputats del Frente de Izquierda Unidad. A Aufieri li van disparar directe als ulls i aquest divendres va haver de ser intervingut quirúrgicament.

Enmig de la repressió les i els diputats del Frente de Izquierda, Myriam Bregman, Nicolás del Caño, Christian Castillo, Alejandro Vilca (els quatre del Partido de los Trabajadores Socialistas) i Romina del Pla (del Partido Obrero), seguits per diputats d’altres blocs, van decidir abandonar la cambra per denunciar la repressió en curs. En unir-se a la mobilització, també van ser atacats per la policia.

El govern pretén votar en general la Llei Òmnibus. No obstant, les organitzacions socials i d’esquerra, les assemblees barrials i les de cultura organitzen noves accions per a aquests dies.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï