×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comandaments militars defensen al capità neonazi que dirigeix la unitat aèria espanyola de l’OTAN

Demanen que es retiri tota subvenció pública als mitjans que expressin les simpaties hitlerianes del capità Antonio Meroño destapades pel diari Público.

Sergio Linares

dijous 24 de març de 2022
Facebook Twitter

El capità Antonio Meroño Jiménez és actualment el cap d’Intel·ligència de l’Ala 14. Es tracta de la unitat de caces bombarders amb la qual l’Estat espanyol participa en el desplegament de l’OTAN a Europa de l’Est. En la Cimera de l’Aliança Atlàntica que se celebra aquests dies es preveu aprovar precisament el reforç d’aquests contingents com a part de l’escalada bel·licista de l’imperialisme europeu i els Estats Units.

Les connexions d’aquest militar espanyol amb grups neonazis van ser recentment tretes a la llum pel diari Público. En diverses fotografies se’l veia compartir abraçades i salutacions feixistes amb membres neonazis abillats amb simbologia hitlerians.

Arran d’aquestes publicacions, europarlamentaris del grup de l’Esquerra van demanar explicacions a Josep Borrell, alt representant de la Unió per a Afers exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea. El “socialista” va respondre amb una escarida nota en la qual va al·legar que el “Servei Europeu d’Acció Exterior i la Comissió no tenen competències en relació amb les decisions adoptades en altres organitzacions internacionals”, en referència a l’OTAN, i que “les institucions de la UE no fan comentaris sobre aquest tema”.

El govern “progressista” també ha decidit guardar silenci, al mateix temps que encoratjava entusiasme bel·licista entorn del desplegament en el qual participa el capità neonazi. El grup parlamentari d’ERC va presentar una pregunta al govern sobre aquest tema el passat 22 de febrer, que encara no ha estat resposta.

Els que sí han volgut respondre a les publicacions periodístiques sobre Meroño han estat alguns dels seus companys. Concretament ho ha fet l’“Asociación Viejos Tercios Españoles”, una "associació professional" inscrita a l’agost de 2020 per la Sotssecretària de Defensa en el Registre d’Associacions Professionals de membres de la Forces Armades (RAPFAS). És a dir, amb l’aval de l’actual ministra de Defensa Margarita Robles.

Entre els membres d’aquesta associació estan militars d’alt rang com Luis García-Mauriño, actual Cap de Secció del Comandament d’Operacions, ni més ni menys que l’òrgan del ministeri de Defensa responsable del "planejament operatiu, la conducció i el seguiment de les operacions militars".

Mitjançant una carta enviada a diferents grups parlamentaris demanen que es respecti la llibertat ideològica del capità neonazi i mesures punitives contra els qui han airejat les seves simpaties hitlerianes.

Demanden al govern que suspengui “qualsevol subvenció al diari Público i altres mitjans digitals i televisius que s’hagin unit en aquesta cacera inacceptable contra un simple militar i ciutadà". També insten que es prenguin "iniciatives legislatives que protegeixin millor el ciutadà contra el poder dels mitjans que abusen d’uns drets i llibertats”.

El cas Meroño és un més dels molts que mostren les continuïtats d’àmplies porcions de l’Estat amb la gènesi del règim actual, l’anomenada Transició del 78 que va deixar incòlumes a militars, policies, jutges i polítics de la dictadura franquista.

El PSOE, com ha fet en aquests més de 40 anys, els continua cuidant i col·locant en llocs d’alta responsabilitat perquè continuïn servint als interessos de l’Estat espanyol, en aquest cas la seva destacada participació en l’escalada imperialista de l’OTAN a Europa de l’Est.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya