×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Confirmen com a fals el vídeo que va usar Israel per desmentir el seu criminal bombardeig a l’hospital gazatí

Al Jazeera i diversos periodistes, entre ells Aric Toler de l'equip de recerques visuals del New York Times, van advertir que el vídeo que des dels comptes oficials de l'Estat d'Israel es va pujar per desmentir la seva responsabilitat sobre el criminal bombardeig a l'hospital de Gaza, no corresponia a aquell moment. Més tard el vídeo va ser esborrat de les xarxes socials oficials.

Redacció internacional

dimecres 18 d’octubre
Facebook Twitter

Immediatament després que el món coneixia l’horror -i crim de guerra- del bombardeig a l’hospital Al Ahli, on Israel va assassinar a més de 500 persones, l’Estat sionista es va afanyar a responsabilitzar a Hamas, per a això va pujar a les xarxes socials un vídeo on es pot veure coets llançats des de Gaza, on varis esclaten en aquesta ciutat. Al Jazeera i diversos periodistes van advertir que aquest vídeo va ser esborrat dels comptes oficials isralíes perquè es tractava d’una gravació realitzada mitja hora després del criminal bombardeig a l’hospital.

A les 21.25 hs. (GMT), Al Jazeera va publicar: "Els comptes en xarxes socials de l’Estat d’Israel i de l’ambaixador israelià als Estats Units semblen haver esborrat un vídeo publicat en el qual s’afirmava que un coet disparat des de Gaza havia causat l’explosió mortal a l’hospital Al-Ahli de la ciutat de Gaza. El vídeo mostrava un al·luvió de coets disparats, un dels quals semblava desviar-se de la seva trajectòria descendent, seguit del centelleig d’una aparent explosió. Tots dos comptes van editar les seves publicacions després que Aric Toler, periodista de l’equip de recerques visuals del New York Times, qüestionés les marques de temps del vídeo. Segons Toler, aquestes marques de temps indicaven que el vídeo s’havia gravat almenys 40 minuts després que s’informés públicament per primera vegada de l’explosió a l’hospital."

Aquí la publicació a la xarxa X (ex twitter) del periodista del New York Times, Aric Toler:

Immediatament conegut aquest crim, es van pronunciar el líders de la regió. El president egipci Abdel Fattah el-Sisi, ha emès un comunicat en el qual denuncia l’atac a l’hospital de Gaza. "Condemno en els termes més enèrgics el bombardeig d’Israel". Qualificant-lo de "clara violació del dret internacional".

El rei jordà Abdullah II, va plantejar que "Tota la regió està a la vora de caure en l’abisme. El nou cicle de mort i destrucció ens empeny cap a ell". Feia aquestes declaracions mentre cancel·lava el cim que tenia programada amb el president estatunidenc Joe Biden i principal defensor de l’Estat d’Israel. En aquest cim estava programada la presència de Mahmoud Abbas, líder de l’Autoritat Palestina (de Cisjordània), que també va anunciar que no anava a assistir. Això sobretot quan van esclatar les protestes en moltes ciutats i poblats cisjordans en repudi al bombardeig de l’hospital Al Ahli que va realitzar l’exèrcit israelià.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?