×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Edifici "el Barco": PSC-Comuns deixen 38 famílies al carrer a Esplugues de Llobregat

El 24 de març es va dictar ordre de desallotjament de l'edifici "El Barco" a Esplugues de Llobregat, per la declaració d'estat de ruïna.

Àlex Cisneros

dijous 18 d’abril
Facebook Twitter

Foto: Instagram - salvem_el_barco

L’edifici és de propietat municipal després que l’ajuntament l’expropiés. Actualment, hi ha 38 famílies al carrer per culpa de la política de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat governat per PSC-Comuns.

Per molt que el govern municipal digui que tenen solucionat el problema no és així: les 38 famílies no tenen realment solucionat res. I no, anar-se’n de la ciutat no és una solució com es planteja des de serveis socials, o anar-se’n a un alberg a Poble Nou per tan sols 48 hores.

Les veïnes encara no han pogut entrar a recollir les seves coses i continuen buscant una solució real. I tot i que les van desallotjar el 25 de març no han trigat res a cobrar-los el lloguer del mes d’abril.

Una vegada més podem veure com el govern de PSC-Comuns deixa al carrer a famílies sense oferir una alternativa d’habitatge i mentre desallotgen a les 38 famílies i més de 100 persones del Barco, per poder enderrocar l’edifici, permeten que la ciutat s’ompli d’especuladors i es construeixin gratacels amb pisos de luxe (Pla Caufec), tot mentre les famílies treballadores d’El Barco se les expulsa de casa seva i segurament de la seva ciutat a causa dels elevats preus dels lloguers.

No es pot permetre que el govern de Pilar Díaz vagi presumint que ha solucionat la situació de les habitants del Barco, quan realment no ha ofert cap solució real. Actualment, l’edifici està tancat; les veïnes no poden recollir les seves coses; hi ha càmeres, policia i sensors. Diners hi ha, però s’inverteix en el que els interessa.

D’altra banda, ERC d’Esplugues actua del costat de les veïnes del Barco i com a oposició al govern PSC-Comuns, però clarament això és una política electoralista i municipalista per aprofitar aquesta greu situació, ja que és el partit que governa la Generalitat i no té cap mena d’intenció en oferir alternatives d’habitatge per famílies vulnerables.

Les veïnes del Barco continuen reclamant una solució real ja i la dimissió de l’alcaldessa Díaz i segueixen mobilitzades.

De fet, aquest dimecres va haver-hi una concentració per exigir una solució, més tenint present que molt probablement l’Ajuntament d’Esplugues deixarà de pagar l’alberg on estan ara.

A aquesta concentració van donar suport diferents col·lectius socials, culturals i polítics de la ciutat, fent visible la solidaritat que la lluita d’aquestes famílies en enfront de la especulació.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por #SalvemElBarco (@salvem_el_barco)

També aquest passat dilluns va haver-hi una roda de premsa per denunciar la situació també amb el suport de diferents col·lectius i associacions de la ciutat.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por #SalvemElBarco (@salvem_el_barco)


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó