×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

El ministre de l'interior condecora el coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí, cap de la UCO durant la repressió policial l'u d'octubre de 2017. Les clavegueres de l'Estat en ple funcionament i recompensant els responsables de l'ofensiva criminalitzadora contra el moviment independentista català.

Arsen Sabaté

dijous 28 de setembre de 2023
Facebook Twitter

EFE

El ministre d’interior Fernado Grande-Marlaska ha condecorat aquesta setmana el coronel de la Guàrdia Civil Manuel Sánchez Corbí amb la Creu de Plata de l’Orde del Mèrit.

Corbí, que és l’ex cap de la Unitat Central Operativa (UCO), va ser destituït en 2020 pel mateix Grande-Marlaska. Dècades enrere el coronel Corbí va ser també, ni més ni menys que, cap d’operacions secretes contra ETA i l’any 1997 va ser condemnat a quatre anys de presó per tortures a un detingut. I casualitats de la vida, va acabar sent indultat pel primer govern de José María Aznar.

Et pot interessar: Per una amnistia total


Darrerament havia estat més noticia per les declaracions que va fer en dir que "estem anant porta per porta per per buscar a tots aquells que van penjar vídeos", en referència a les milers d’imatges que van ser enregistrades durant la brutal repressió per part de la guardia civil i la policia nacional l’u d’octubre de 2017. Com a cap de la UCO va ser un dels responsables de l’operatiu contra el referèndum de l’u d’octubre.

Tot i que la condecoració de Corbí per part del ministre Grande-Marlaska arriba mitjançant una sentència judicial del Jutjat Central del Contenciós-Administratiu número 5 per un recurs interposat pel mateix coronel, es fa més que evident que els serveis brindats des de les clavegueres de l’Estat són sempre recompensades pel Règim espanyol.

En aquest sentit, Fernando Grande-Marlaska n’és un dels grans artífexs del "correcte" funcionament de les clavegueres de l’Estat en els últims anys, amb operacions com les infiltracions policials en el si de organitzacions idenpendentistes, socials i sindicals a Catalunya i la resta de l’Estat, el ’Catalan Gate’ a través del major cas d’espionatge conegut contra l’independentisme català, o el mateix muntatge policial i judicial contra els membres dels CDR acusats de pertinença a organització terrorista en l’operació Judas.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna