×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Monitores de menjador, els rostres invisibles en temps de coronavirus

Els treballadors i treballadores de menjadors, encara que son moltíssims ja que només a Catalunya hi ha 25.000, estan totalment invisibilitzat quan, en temps de pandèmia estan patint EROs i ERTOs, sense cobrar la prestació. També estan en perill els seus llocs de treball el curs vinent de setembre.

Itziar Batet

dimecres 27 de maig de 2020
Facebook Twitter

Tota aquesta situació ha estat reflectida a través d’articles de denúncies, anàlisis i manifestos de col·lectius de monitores. Amb l’objectiu de continuar visibilitzant la seva situació i les seves reivindicacions, recollim tot el publicat i convidem a continuar escrivint i publicant,

Veus de monitores de menjador: “Tres mesos sense prestació, ni notícies de la nostra situació laboral”“Som milers les treballadores que encara no hem rebut prestació estant en un ERTO o ERO. En el nostre col·lectiu, el de monitores de menjador i lleure, a més també som milers els que no tenim ni notícies de la nostra situació laboral administrativa”.

Manifest de monitors de menjador Càtering Vilanova: "Treballadors i treballadores a l’oblit" Demanem que es faci difusió del nostre cas per tal que els nostres drets no siguin vulnerats i exigim a Càtering Vilanova atengui els seus treballadors i treballadores, faci arribar les nòmines i certificats d’empresa, regularitzi aquelles nòmines errònies de mesos anteriors.

El lleure educatiu en perill? 25.000 llocs de treball en risc d’extinció La situació que estem vivint les educadores i els educadors del temps lliure és greu, però no comença amb la crisi enfront de la pandèmia. Sinó que s’empitjora després del model laboral de precarietat que ens travessa des de sempre.

Monitora del Lleure, “Ni rastre de la prestació. Com sobrevius dos mesos amb menys de 200 euros?” Els dies han passat i les monitores del lleure i menjador seguim amb l’únic ingrés de les dues setmanes treballades al març. Ni rastre de la prestació. Com sobrevius dos mesos amb menys de 200 euros?

El Govern obeeix al lobby del lleure i apujarà el preu del menjador escolar, en plena pandèmia En plena crisi del COVID-19, el Govern apuja el preu del menjador escolar, congelat 13 anys enrere.

La Generalitat deixa a 25.000 monitores de menjador i del lleure en perill d’acomiadament El Govern català modifica una llei que deixa encara més en situació de vulnerabilitat a les monitores i monitors de menjador i temps lliure. El rerefons d’aquesta situació de precarietat són les externalitzacions.

“Cuidem als què cuiden”. No als acomiadaments de monitores del lleure i extra-escolars Tanquen les escoles i ens mantenim en estat d’alerta enfront de possibles acomiadaments davant la nostra situació vulnerable per ser “les precàries de l’educació”. Monitores de temps lliure, educadores extra-escolars, de suport i emocionals. Què fer enfront d’aquesta crisi?


Facebook Twitter

Itziar Batet

Educadora | Barcelona

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques