×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Arrenca la campanya #ProuMentidesPolicials per donar visibilitat l'accionar policial enfront la llibertat de premsa i l’obstrucció al col·lectiu de periodistes durant l’exercici de la seva feina.

EsquerraDiari.cat

dijous 28 de setembre
Facebook Twitter

Aquest dijous comença la campanya #ProuMentidesPolicials impulsada pel Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, el Grup Barnils i Mèdia.cat per denunciar i visibilitzar la repressió i els impediments policials contra els professionals de la informació en l’exercici de la seva feina. Tot amb el suport de Free Press Unlimited.

La campanya s’ha iniciat a través d’una roda de premsa en que s’ha anunciat la querella de dos agents del cos dels Mossos d’Equadra per delictes d’acusació i denúncia falsa i de fals testimoni contra els periodistes Isidre Garcia Puntí i Jesús Rodríguez de La Directa.

En el judici, un dels agents va mentir sobre l’actuació dels periodistes, mentre que l’altre agent va corroborar la versió policial sabent que era falsa. Els dos agents han incorregut en un delicte de vulneració del dret a la informació.

Per això, la campanya evidencia també "la manca de mecanismes de control vàlids i de rendició de comptes", denunciant "la desprotecció dels periodistes a l’Estat espanyol". Així com també la denuncia a "la presumpció de veracitat de què gaudeixen els agents policials" posant així sempre "el focus en l’obstrucció a periodistes durant l’exercici de la seva feina", i denuncien la Llei Mordassa com a paradigma de l’empara i la impunitat cap els cossos policials.

El comunicat de la campanya #ProuMentidesPolicials acaba fent una defensa del dret a la informació en dir que "els mitjans independents i la llibertat de premsa són clau per a la ciutadania i les organitzacions que lluiten contra les desigualtats", i que s’ha de fer possible "el debat públic per tal de contribuir a un canvi positiu per a la societat".

Esquerra Diari, per la seva part, dona suport a totes les iniciatives que defensin el dret a la informació, així com la defensa a la llibertat de premsa davant els les lleis repressives que pretenen fer-nos callar.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?