×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El valor borsari de les principals empreses armamentístiques ha augmentat un 35% amb la guerra d'Ucraïna, el genocidi d'Israel i el rearmament militarista que estan duent a terme les potències imperialistes.

Alex León

divendres 29 de març
Facebook Twitter

Amb l’inici de la guerra a Ucraïna, els països de l’OTAN (principalment la Unió Europa i els Estats Units) van començar enviar armament a l’exèrcit ucraïnès per assegurar una escalada bèl·lica que li permetés mantenir el conflicte amb Rússia sense haver de desplegar ni un sol soldat propi, en el que es coneix com a guerra per procuració. En aquest temps els grans fabricants d’armes han augmentat els seus beneficis. En els últims dos anys, segons una consultora que ha analitzat les 14 principals empreses armamentístiques, el seu valor borsari ha augmentat un 35%.

La indústria armamentística està aprofitant tant el genocidi a Palestina com la guerra d’Ucraïna per fer negoci, estenent grans acords a nivell internacional al mateix temps que, a escala nacional, aprofita el suport del govern del PSOE i Sumar. De fet, Pedro Sánchez no desaprofita ocasió per recordar la seva ferma convicció de fer costat militarment a la Ucraïna de Zelensky, mentre no cessa la venda d’armes a l’Estat genocida d’Israel.

En 2022, la indústria ja va acumular 12.000 milions d’euros en facturació i té ara més perspectives de creixement gràcies a que a Europa s’intensifiquen les tendències al conflicte. Amb la creixent tensió internacional, els governs europeus comencen a encoratjar la militarització de les societats mentre alimenten el negoci de les armes.

Honeywell International, RTX Corporation, Safran SA, BAE Systems, Thales, Rheinmetall, Dassault Aviation, Leonardo, Kongsberg, Lockheed Martin, Northrop Grumman Corporation, General Dynamics, L3Harris Technologies i Huntington Ingalls Industries són les 14 majors empreses que es beneficien dels conflictes bèl·lics existents a tot el món armant als diferents bàndols i els majors beneficiats dels conflictes existents.

En aquest creixement del negoci d’armes, el paper del govern "progressista" és clau. Empreses militars espanyoles, com Indra, compten amb convenis i contractes milionaris autoritzats pel Ministeri de Defensa i les Forces Armades amb empreses militars de l’exèrcit israelià, com Elbit Systems, una de les principals empreses armamentístiques de les Forces Armades israelianes. Des de fa anys, la tecnologia espanyola contribueix a mantenir els sistemes de defensa israelians, les telecomunicacions, a desenvolupar satèl·lits, drons... i un llarg etcètera d’equipament i instruments usats per l’imperialisme israelià per colonitzar el territori palestí.

També els diferents grans mitjans de comunicació, la ministra de Defensa Margarita Robles i l’Estat de Defensa Major de l’exèrcit estan tractant de preparar a la població amb les seves contínues notícies i comunicats públics que estem a les portes d’una escalada bèl·lica.


Per tots aquests motius, davant l’escalada militarista i el rearmament imperialista, es fa necessari un moviment internacional contra la guerra, per la retirada immediata de les tropes russes d’Ucraïna i contra l’intervencionisme militar de l’OTAN a Europa de l’est i el rearmament imperialista. Però també per la ruptura de tots els acords polítics i militars amb Israel i la fi del genocidi cap al poble palestí. És a dir, una gran campanya internacional en defensa del poble palestí i el seu dret d’autodeterminació que passi per oposar-se a les tendències cada vegada més militaristes de les potències imperialistes.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso