×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Testimoni Sector Social: "quan vaig agafar la baixa per estrès, continuaven contactant amb mi al mòbil personal"

Publiquem l'experiència d'un treballador social a una fundació a Badalona. Una iniciativa d'Esquerra Diari per donar a conèixer les condicions laborals, les lluites i les inquietuds dels treballadors i treballadores en aquest sector. Si també vols dir la teva, contacta amb nosaltres a les nostres xarxes.

Sector Social Esquerra Diari

divendres 12 d’abril
Facebook Twitter

Vaig treballar a una coneguda fundació de Badalona dedicada a l’atenció de la capacitat jurídica de persones amb DI i les seves famílies. Malgrat els advertiments de conegudes meves que eren o havien estat treballadores allà vaig entrar a treballar-hi.

De seguida veies coses estranyes. Qui entrava al despatx de la gerent, quan sortia, agafava una baixa, o bé marxava "perquè havia trobat alguna cosa que li anava millor".

Si pel que sigui no els agrades comencen a fer que cometis errors a la teva feina, intervenint en la teva programació perquè se t’endarrerissin tasques, sobrecarregant-te la jornada amb encàrrecs no urgents i tot de coses per l’estil.

Després això era el que feia servir la gerent per esbroncar-te desproporcionadament, sempre intentant que et sentis el més malament i culpable possible.

Si això no era prou, el que he vist fer és, a reunions d’equip, davant de tothom, acusar-te de coses que havies fet malament sense que tu ni tan sols fossis conscient, per exemple; dir-te que s’han queixat de tu perquè has "parlat malament" a algú pel telèfon de guàrdia.

En el moment que demanis explicacions concretes perquè no estàs d’acord o bé perquè penses que et pots haver equivocat, aquesta persona sap girar molt bé la truita, no només no te les dona, també aprofita per humiliar-te fent-te servir a tu d’exemple de com NO s’han de fer les coses. Repeteixo, davant dels companys.

En el meu cas, quan finalment vaig agafar la baixa per un estat d’estrès i angoixa insostenibles, continuaven contactant amb mi al mòbil personal i demanant-me coses.

Van fer anar a un treballador i usuari de serveis de la fundació a casa meva a buscar el telèfon i tauleta de feina.

I quan semblava que ja ho havíem vist tot, m’arriba al banc un finiquit, l’endemà l’SMS de la Seguretat Social dient que he estat donat de baixa i l’endemà, finalment, un burofax en el qual deia que "a causa de la impossibilitat per contactar amb mi, m’informaven que s’havia acabat el contracte i no em renovaven".

El que va passar va ser el següent: La persona que jo cobria estava fent una baixa estimada per acabar al març o abril. Bàsicament, la gerent li va demanar que agafes l’alta voluntària i que s’agafés baixa de nou l’endemà, per així poder extingir el contracte. O bé baixa, o bé li va donar els dies de vacances equivalents al mateix temps que tenia previst estar de baixa.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó