×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un orgull divers i de classe: gais, trans i bolleras de Barcelona amb les treballadores de Telepizza

A Barcelona més de 200 persones es van concentrar en solidaritat amb la vaga de Telepizza Saragossa d'aquest 29J en la cèntrica plaça d'Urquinaona. Més d'un centenar de manifestants de l'Orgull es van sumar a la concentració, en la qual també van participar les Kellys, diversos sindicats i altres col·lectius.

EsquerraDiari.cat

diumenge 30 de juny de 2019
Facebook Twitter

Foto: ED/ID

El 29J va ser la data triada pels treballadors i treballadores de Telepizza Saragossa (franquícies de l’empresa QSR) per a realitzar la seva segona jornada de vaga. Una segona jornada de lluita que, igual que la primera del 31M, ha estat novament un rotund èxit.

A més dels números que el Comitè de Vaga de Telepizza Saragossa ha compartit, i que dibuixen novament un dia històric per als treballadors/as (segona jornada de vaga en més de 30 anys d’història de l’empresa amb més d’un 70% de seguiment entre la plantilla), hi ha altres aspectes que demostren la importància d’aquesta lluita.

En aquesta segona jornada de vaga a Saragossa l’atur es va realitzar al costat de companys i companyes de Glovo i Uber Eats, i a Madrid i Barcelona va haver-hi concentracions de solidaritat de centenars de persones. Exemples que en la situació de precarietat dels treballadors i treballadores de Telepizza es veuen reflectits molts més col·lectius de treballadors precaris.

A la capital catalana més de 200 persones es van donar cita a la porta del local de Urquinaona, la botiga més cèntrica de Telepizza a la ciutat comtal. Aquest va ser el moment àlgid, però les mostres de solidaritat i suport van començar molt abans.

Companys de Telepizza Barcelona van participar en la mani de l’Orgull de Barcelona que aquest any feia 42 anys, mostrant així la seva solidaritat amb la lluita i les demandes del col·lectiu LGTBI, també en l’aspecte laboral, on són un dels col·lectius més precaritzats.

Tocava la concentració a la porta de Telepizza Urquinaona i fins allí es van desplaçar més de 200 persones, entre elles més d’un centenar de manifestants de l’Orgull i membres de la Crida LGTBI, que després de finalitzar la manifestació no van dubtar a mostrar la solidaritat amb la lluita dels treballadors i treballadores de Telepizza. Un moment que va posar els pèls de punta a més d’un i una.

Durant la concentració, que es va allargar pràcticament 2 hores, es va cantar contra l’empresa, contra la precarietat i per la unitat de les lluites.

Van haver diverses intervencions, entre elles la d’Esteban, treballador de Telepizza i delegat per CGT. En la seva intervenció Esteban no es va voler oblidar de la concentració de Madrid ni per descomptat de la vaga a Saragossa, on va tornar a recordar que era “una qüestió històrica”.

A més va animar a seguir l’exemple de Telepizza, d’ “organitzar-se i barallar als carrers” per a fer front a la precarietat, on fins i tot una pujada per llei del SMI “insuficient”, com ell mateix va qualificar, s’ha de guanyar amb l’organització, amb la solidaritat i amb la lluita.

Un dels manifestants de l’Orgull va prendre la paraula per a posar l’accent en la necessitat de lluitar conjuntament. Va recordar com el col·lectiu LGTBI és precisament un dels col·lectius que sofreix major taxa de precarietat, atur i persecució.

També les Kellys es van sumar a la concentració i van mostrar el seu suport als companys i companyes de Telepizza, una mostra de solidaritat entre tots dos col·lectius que s’ha forjat fortament en els últims anys.

Finalment va intervenir Pablo, de l’agrupació juvenil Contracorrent i del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT), que va aprofitar per a mostrar el seu suport a la lluita de Telepizza, alhora que va recordar que és precisament l’exemple de solidaritat que s’estava materialitzant en la concentració, el necessari per a barallar contra la precarietat.

Una nova jornada de lluita que mostra com l’exemple d’organització dels precaris i precàries de Telepizza impacta cada vegada en més sectors que veuen en la seva baralla l’exemple a seguir.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa