Pandèmia

ACOMIADAMENTS

Vidal Aragónes: "No és cert que s’hagin prohibit els acomiadaments durant el coronavirus"

El diputat per la CUP, Vidal Aragonés, explica perquè no hi ha cap prohibició d’acomiadaments en l'anunci del Govern del PSOE-Unidas Podemos del passat dissabte.

diumenge 29 de març de 2020| edició del dia

"Ahir els mitjans de comunicació feien titulars del tipus "prohibits els acomiadaments" o "prohibits els acomiadaments durant tot el període de covid-19". Això, que és una transmissió de la idea que ens volia traslladar el Ministerio de Trabajo, no guarda cap relació amb la realitat", explica Aragonés en un video publicat per la CUP en el seu compte de Twitter.

Per Vidal Aragonés, "el que s’ha aprovat és una altra cosa ben diferent: que aquelles extincions que volguessin guardar relació pel que fa a la causa amb els supòsits de suspensió, reducció de jornada, contemplats pel Real Decret Llei 8/2020 seràn considerats injustificats. El que significa que un acomiadament sigui considerat injustificat, i així ho considera fins ara els Tribunals Socials, és la declaració d’ improcedència del mateix. I la improcedència té a la vegada també com a resultat el pagament d’una indemnització de 33 dies per any treballat, amb antiguitat anterior al 12 de febrer del 2012, 45 dies per any treballat amb un topall general de 24 mesos i pèrdua de la feina".

Fa una crítica al Govern del PSOE-Unidas Podemos dient que "Això és el que significa el que s’ha aprovat. Podria perfectament el Ministerio de Trabajo haver declarat nuls els acomiadaments? Ho podria haver fet però no ho ha volgut fer."

I considera que només la derogació de les Reformes laborals, una promessa del Govern del PSOE- Unidas Podemos que mai ha dut a terme, podria acabar amb l’estat de vulnerabilitat del drets laborals de la classe traballadora, "Després amb caràcter general fora d’aquest concret supòsit en tots els acomiadaments amb causa econòmica, tècnica, organitzativa, productiva, acomiadaments disciplinaris o finalitzaments de contractes temporals, no hi ha hagut cap canvi normatiu, no tenim cap protecció afegida, no suposarà que no es pugui acomiadar perquè no hi ha hagit cap canvi. És per això que considerem que en l’actual moment és necessàri primer de tot que es derroguin les contrareformes laborals, allò que alguns i algunes van dir durant la seva campanya electroral i que estableixi un supòsit de nul·litat de l’acomiadament, nul·litat que és l’autèntica prohibició per tots aquells supòsits que puguin guardar relació amb el covid-19."

Et pot interessar: [VIDEO] Enfront de la crisi del coronavirus: El govern no derogarà les reformes laborals

El govern prohibeix els acomiadaments durant la pandèmia, però què passa el dia després?
temes relacionats

Pandèmia   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Candidatura d’Unitat Popular (CUP)   /    Món obrer   /    Unidas Podemos   /    Economia   /    Món obrer Estat espanyol   /    Política Estat espanyol   /    Acomiadaments   /    En Català   /    PSOE

Comentaris

Comentar