×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"Vox i el sursuncorda estarien preparant noves mocions per a tornar al segle XX"

Després de les últimes mocions presentades per Vox en Múrcia i aprovades, el partit d'Abascal vol imposar una reculada fins i tot major cap al segle XX.

EsquerraDiari.cat

dimecres 2 de juny de 2021
Facebook Twitter

En la imatge un exemple del que seria una parella de la Guàrdia Civil a l’entrada dels centres escolars de Múrcia.

Després que el grup municipal de Vox a Murcia hagi aconseguit que PP i Ciudadanos donin suport perquè en els col·legis de la ciutat soni l’himne nacional i es pugui col·locar un retrat de Felipe VI en cada aula i una bandera espanyola en l’entrada dels centres, el partit de Santiago Abascal ja està preparant la nova llista de peticions per a retrocedir no quaranta, sinó vuitanta anys de cop, tal i com mantenia en el seu programa electoral.

Segons el diari matinal "Arriba Múrcia" Vox tindria preparada una nova moció perquè els mateixos centres escolars puguin "gaudir" d’una parella de la Guàrdia Civil amb tricorni, capa i bigoti en cada entrada. A més, el rotatiu informa que Vox considera que els nens de Múrcia en ple retorn al segle XX haurien de poder tornar a la moda dels pantalons curts de pinça per sobre dels genolls i ratlla a la dreta.

El Partit Popular i Ciudadanos estarien en negocacions novament amb Vox per a recolzar aquestes "iniciatives". No obstant, els de Pablo Casado, com a mostra d’una major "modernització" (o moderació, interpreti’s al gust del consumidor), han recalcat que un de cada dos membres de la benemerita puguin anar rasurats o amb barba de dos dies.

El líder de Ciudadanos a Múrcia (???), per la seva part, ha confirmat que poden donar suport a aquestes mesures retrògrades per tal de sortir un dia més als mitjans de comunicació i donar la sensació de que el partit encara segueix existint. La líder de la formació taronja avisa, però, que aquestes parides encara estan en fase beta i només les poden fer dos o tres dies a la setmana, i sempre, sempre, sempre a Múrcia com a centre neuràlgic de les seves "cagades electorals".

Per altra banda, el diari fatxa "Múrcia, que grande eres" vinculat a Vox, estaria especulant amb que la formació d’Abascal tindria l’intenció d’augmentar la despesa municipal de la ciutat obligant a cada família a disposar d’un lot de quatre ulleres 3D en blanc i negre, per a donar un toc més realista de pobresa i por.

El grup municipal del PSOE que governa a la ciutat manté que totes aquestes propostes, en cas que tirin endavant, hauran de sufragar-se des de la CCAA de la Regió de Múrcia. No obstant, espavilats com són, denuncien que les ulleres 3D en blanc i negre són una mesura vetllada per a no poder diferenciar bé a la població de color i les comunitats immigrants, tot mentre intenten desviar l’atenció de les devolucions en calenta a Ceuta que té pendent el PSOE en el Govern Central com a contingent.

Arran de tot això, altres institucions retrògrades com l’Església volen també que es vegin representats els seus desitjos en la bogeria de les mocions i han exigit que els bisbes puguin entrar sota pal·li en missa de diumenge, que cada mes sigui el "Mes de María" (hhmmm), i l’obligatorietat d’aportar al cepillo, quelcom que seria de "gran ajuda" per augmentar els 240 euros anuals que ja destina cada resident a l’Estat espanyol, sigui creient o no.

I preguntat també per si hauria d’entrar alguna moció de tant en tant sobre la "Llei Trans", l’arquebisbe de Múrcia contestava literalment no saber sobre que li estaven parlant.

***

Tot això podria estar passant, o no, però allò que de veritat està passant és que les polítiques de dretes del bipartidisme que han imperat durant quaranta anys en els últims temps ha possiblitat el sorgiment de Vox i la seva irrupció a nivell estatal.

Les mocions aprovades de fer sonar l’himne espanyol i fer onejar als centres educatius la bandeera espanyola, així com la col·locació de retrats del monarca en les aules de les escoles de Múrcia és sens dubte, i sense el vel de la sàtira, és la versió radicalitzada de l’ideari de la dreta post-franquista amb el fanatisme d’ultradreta de tots els seus símbols i el centralisme nacionalista espanyol.

Una agenda, a més, que impulsa polítiques reaccionàries contra les dones i les persones LGTBI, persecució de la immigració, deportacions massives i solucions xenòfobes contra els refugiats o il·legalització dels partits independentistes.

Tot esperonat, com diem, per les polítiques de dretes dels partits del 155 del PP i el PSOE contra les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del poble català o les devolucions en calenta del Govern central del PSOE i Unidas Podemos dels útlims dies a Ceuta, només per donar uns exemples.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts