×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#10AnysPiR| Cicle de xerrades a Barcelona, Madrid i Saragossa: un febrer de feminisme socialista

Durant els mesos de febrer i març, a 10 anys del naixement de Pa i Roses a l'Estat espanyol, en diferents ciutats i universitats organitzem un ampli cicle de xerrades on debatrem entorn del feminisme socialista i quina estratègia necessita el moviment feminista per vèncer a l'extrema dreta i el fals progressisme que li obre la porta.

Pa i Roses

dilluns 12 de febrer
Facebook Twitter

Les universitats són els espais on es reprodueix la ideologia capitalista i patriarcal, i on l’extrema dreta pretén avançar contra "el marxisme a les aules". Des de Pa i Roses i Contracorrent volem omplir aquestes aules de marxisme, de feminisme i d’idees per pensar en el segle XXI com donar la batalla per una societat sense explotació ni opressió.

Amb una xerrada que porta per títol "Dones i Revolució: el protagonisme de la dona en la lluita de classes", amb Verónica Landa i Cynthia Lub, els cicles donaran inici aquest dijous 15 de febrer a la Universitat de Barcelona. Aquest cicle coincideix amb la publicació per primera vegada en català de "Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme".


El cicle de xerrades continua en diverses universitats de Madrid i a la Universitat de Saragossa, amb la xerrada "Dones, dissidències i lluita de classes. Quina estratègia necessita el moviment feminista per vèncer?" a la facultat de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid el dijous 22 de febrer que també tindrà lloc el dimecres 28 a la Facultat de Polítiques de Somosaguas, i amb una altra xerrada per debatre sobre "Gènere, classe i diversitat. En lluita contra el patriarcat i el capital" a la UNIZAR el dimecres 21.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Pan y Rosas✊🏽Pa i Roses (@panyrosas.es)


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Contracorriente - Pan y Rosas (@contracorriente_zgz)


El cicle de Pa i Roses també tindrà lloc a la Casa Marx de Madrid. Les companyes d’instituts públics i FP continuarem amb el seu cicle de tallers "¡Se tenía que decir y se dijo!" amb una trobada entorn del feminisme socialista i en què es diferencia d’altres feminismes. Tindrà lloc el 23 de febrer a la Casa Marx de Vallekas.

Aquesta mateixa setmana, continuarà el cicle a les universitats de Barcelona amb una xerrada que porta per títol "Volem el pa i les roses. Feminisme anticapitalista contra la dreta i el fals progressisme" el 22 de febrer a la UB.

Continuarem discutint sobre l’extrema dreta, sobre com combatre-la i sobre qui li obra la porta els dies 27 i 28 de febrer a la Universitat Carlos III i l’Autònoma respectivament amb una xerrada que porta per títol "Enfront de la dreta i el feminisme liberal: feminisme socialista. Pel pa i per les roses!"

Continuarem celebrant els 10 anys de Pa i Roses i feminisme socialista a l’Estat espanyol a la Casa Marx de Vallekas, on tindrem un debat que portarà per títol "Per què lluita el feminisme socialista? Dones i dissidències en la lluita de classes" el dijous 29 de febrer.

Al març, continuarem amb els cicles de xerrades amb una xerrada amb la fundadora de Pan y Rosas, Andrea D’Atri, des de l’Argentina, que tindrà lloc a La Pantera Rossa de Saragossa. I també amb la companya Andrea D’Atri tindrem una trobada el dimarts 5 de març, a la UB, on presentarem la primera edició en català del llibre "Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme". El llibre d’Andrea D’Atri, fundadora de l’agrupació Pa i Roses a l’Argentina, recorre els debats del moviment feminista i les lluites de les dones per la seva emancipació sota el capitalisme.

Et pot interessar: A deu anys del naixement de la nostra agrupació feminista: la primera edició del llibre Pa i Roses, en català


Després del 8 de març, continuarem amb la discussió i pensant en com seguir organitzades amb una gran trobada en forma d’assemblea oberta el dissabte 16 de març a la Casa Marx de Vallekas, on també celebrarem els 10 anys de Pa i Roses a l’Estat Espanyol. A Barcelona, presentarem el llibre "Mujeres, revolución i socialismo", que compila textos de Karl Marx, Friedrich Engels, Eleanor Marx, Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Alexandra Kollontai, Inessa Armand, Vladimir Lenin i Lleó Trotsky.

La joventut, les dones, les migrants, les dissidències, juntament amb la classe treballadora, som els qui més sofrim les crisis del capitalisme, l’avanç de la dreta i els atacs del govern "progressista". Una situació que se suma a un context internacional d’ofensiva imperialista i guerra, com veiem en la massacre a la qual està sotmetent l’Estat d’Israel al poble palestí amb la complicitat dels governs imperialistes.

Tot això és responsabilitat d’un sistema econòmic que serveix per alimentar els beneficis d’una minoria capitalista de rics, que ens oprimeix i explota internacionalment. Sabem que un altre món és possible, de la mà de les idees del socialisme de revolucionaris com Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Karl Marx o Lleó Trotsky.

No et perdis aquestes xerrades i debats. Posa’t en contacte amb nosaltres a través de les xarxes socials, coneix les nostres idees i pràctica i suma’t a aixecar un gran corrent del feminisme socialista!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso