×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#30N: Vaga del sector públic contra la Llei Iceta i en defensa de les interines

Aquest dimarts la Taula sindical de Catalunya i diferents plataformes d'interines convoquen una nova vaga unitària enfront la Llei Iceta i en defensa dels llocs de treball de milers d'interines i interins.

EsquerraDiari.cat

dilluns 29 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Foto: @CGTCatalunya

La Taula sindical de Catalunya que conformen els sindicats CGT Catalunya, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la Coordinadora Obrera Sindical, Solidaritat Obrera, la CNT Catalunya/Balears i el Sindicat de Comissions de Base, convoquen novament per aquest dimarts una nova vaga unitària de tot el sector públic enfront la situació dels treballadors interins i contra la Llei Iceta del govern del PSOE-UP amb el suport d’ERC i PNB, i que es preveu aprovar aquest dijous.

El passat 23 de novembre, els representants de tots els sindicats confirmaven en roda de premsa aquesta nova jornada de protesta, després que el 28 d’octubre el govern "progre" del PSOE patís la seva primera vaga general sectorial.

Et pot interessar: 28O: Milers de persones ocupen la plaça Sant Jaume

El principal motiu de la convocatòria principal és la retirada de l’anomenada Llei Iceta, una eina amb la qual el govern “progressista” vol aprimar la plantilla d’interins deixant al carrer a milers d’ells, tot i que portin anys treballant en condicions de precarietat.

Es tracta d’una llei que ataca frontalment a les i els treballadors, promulgada pel “govern més progressista de la història” i que compte amb el suport de Podemos i el PCE, així com d’ERC. També, com no podia ser d’altra forma, està recolzada per les direccions burocràtiques de CCOO i UGT.

La jornada d’aquest dimarts, doncs, tornarà a ser un clam reivindicatiu per la fixesa de tots els interins i interines i contra l’abús de temporalitat. En aquest sentit es tornarà a escoltar el crit de “Les que hi som ens quedem”, que s’ha convertit en el principal crit de guerra.

La Taula Sindical, fa una crida a participar de totes les mobilitzacions que s’han convocat arreu de Catalunya, i compta també amb el suport de diverses plataformes d’interins i de defensa de l’educació pública, entre d’altres sectors, així com també d’agrupacions estudiantils.

Pablo Castilla, estudiant de la UPF i portaveu de Contracorrent feia una crida a participar de la mobilització a Barcelona, denunciant a l’hora la reforma universitaria en dir que “el moviment estudiantil ha d’estar aquest 30N als carrers al costat dels treballadors públics. El model de reduir la termporalidad amb acomiadaments és un atac que no podem deixar passar. La Llei Castells pretén fer el mateix amb els professors associats, que aquí representen el 40% del total. Ho volen deixar en un 20% però no passant-los a contractes indefinits, sinó lliurant-los una carta d’acomiadament”.

També pots llegir: 16 de desembre: buidem les aules! Sortim al carrer contra la llei Castells

També altres sectors de la comunitat educativa se sumen al suport de la jornada de vaga. És el cas de CGT del Lleure de Catalunya, que organitza a sectors com les monitores i monitors de menjadors escolars, extraescolars o servei de reforç educatiu. Sumen així a la protesta la seva principal reivindicació d’acabar amb el règim d’externalització d’aquests serveis educatius que els condemna a contractes precaris i salaris realment miserables.

Aquesta lluita ha de continuar fins que es tiri endarrera uba llei que llença per la borda a desenes de milers d’interines amb més de 10 i 20 anys deixant-se la vida a la feina.

El govern “més progressista de la història” no vol estabilitzar persones, només places (com si les coses fossin més valuoses). Estabilitzar les persones en frau de llei no porta més costos a l’administració. Fer oposicions de milers de places i acomiadar sí que té un gran cost. Només es podria entendre en el cas que vulguin acomiadar a un sector important d’interins per a subcontractar-los.

Qui són els responsables de la precarietat a l’administració pública?

Pots llegir aquí el comunicat de la Taula sindical de Catalunya que convoca a la vaga d’aquest 30 de novembre en el sector púlbic.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques