×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

4 motius per votar a la CUP, i no al “processisme” ni als Comuns

Aquest 10N des del CRT demanem el vot crític a la CUP a Catalunya. Sintetitzem aquí les raons i perquè és necessari construir una alternativa al processisme i a una “esquerra” cada vegada més integrada al règim.

Facebook Twitter

Aquest diumenge 10N des del CRT demanem el vot críticament per a la CUP a Catalunya. Volem explicar amb cinc raons per el perquè considerem que aquesta és la millor opció per a avançar en constituir una alternativa tant al procesisme cada vegada més qüestionat, especialment per la joventut de la Generació 14O, com a l’anomenada esquerra del “canvi” cada vegada més integrada al règim.

Bloquejar qualsevol sortida de la crisi per dalt

El principal eix de la campanya d’“Ingovernables” és aquest. La CUP és avui l’única candidatura que planteja obertament que no se sumarà a cap suport a la pota esquerra del règim, el PSOE. Tot un questionament no només al partit del 155, l’IBEX35 i les primeres reformes laborals precaritzadores, sinó també a tota l’esquerra de l’Estat espanyol i del catalanisme, com a ERC, que porten mesos encoratjant les il·lusions en un govern progressista encapçalat per Pedro Sánchez. Assenyala bé la CUP aquesta operació com un intent amable de tancar per dalt la crisi del règim al qual es plega l’esquerra a l’esquerra del PSOE – Unidas Podemos –, tant aquells que volen cogovernar com els que es conformen amb donar suport a Sánchez en la investidura. Acatar el “mal menor” és continuar acceptant la repressió, al recentralització, l’agenda de la banca i la gran patronal i les polítiques racistes.

Una candidatura que no renunciï a les demandes de la segona tardor catalana

Amnistia i autodeterminació, les dues grans demandes que se segueixen escoltant als carrers i places, especialment des de la sortida de la sentència. La CUP defensa a tots els represaliats i a tots els presos i preses polítiques, que són 40 i no només els 9 del Suprem. ERC i JxCat es neguen a incloure’ls, més que res perquè són ells els carcellers d’una bona part de les desenes de joves que han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra en les últimes setmanes. El procesisme ha decidit tornar definitivament a la gestió de l’autonomia i això inclou acceptar ser part de l’engranatge del nou marc repressiu contra drets fonamentals. Els Comuns s’han sumat al discurs criminalitzador i, amb els seus socis del PSC, prestant a la Guàrdia Urbana per a col·laborar amb aquesta escalada. Els seus socis estatals, com Iglesias o Garzón, parlen d’acatar la sentència i fins i tot han defensat l’actuació policial.

Per la denúncia al Govern i els seus partits

Pel seu accionar repressiu i la seva tornada a l’autonomisme, la CUP ve separant-se del Govern i els seus partits des de la tardor de 2017. Partint del seu propi balanç de l’ocorregut en la primera tardor catalana, interpreten que fa falta definir un full de ruta propi. Des del CRT hem estat molt crítics amb la política de “mà estesa” al processisme practicada des de 2012. Considerem que va fer arribar molt mal preparada a l’esquerra independentista al moment decisiu de 2017 i que encara no ha permès preparar-se per a noves oportunitats com la que es va obrir a apartir del 14O. Donem el nostre vot a la CUP i alhora plantegem que aquesta té l’oportunitat i responsabilitat de construir una alternativa política des de la joventut, la classe treballadora i els setores populars, que ens permeti guanyar, que no reediti aquestes velles aliances amb els partits del procesisme i serveixi per a desenvolupar l’autoorganització obrera i popular.

Per la vinculació de la lluita democràtica i social

Un altre eix de la proposta de la CUP és la defensa dels drets socials i l’oposició a les polítiques d’ajustament dels diferents governs. Com a part de portar fins al final les lliçons de 2017 i marcar a foc la independència política dels partits que han governat durant dècades per a les grans famílies i empreses a Catalunya, està assumir que és fonamental proposar un programa anticapitalista per a resoldre els problemes de precarietat, habitatge, serveis públics o ambientals. Només així es podrà incorporar al gruix de la classe treballadora a la lluita contra la repressió i per poder obrir un veritable procés constituent, i forjar una aliança de pedra amb la resta de sectors obrers i populars de tot l’Estat en una lluita comuna contra el Règim del 78.

Per tot això, des del CRT venim plantejant que aquest 10N l’únic vot contra el règim, la repressió i contra tot intent de tancament per dalt a la crisi del règim és un vot a la CUP a Catalunya. A la resta de l’Estat, davant l’absència d’una candidatura que reculli almenys aquests punts essencials, fem una crida a exercir un vot nul en solidaritat amb el poble català. Una impugnació al règim en la seva aresta més reaccionària i també a l’“esquerra” cada vegada més integrada a ell.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna