×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Així #EnsEnSortirem?: Colau gasta 3 milions d’euros en publicitat

La gestió d’Ada Colau dels pressupostos de l’Ajuntament demostra la fallida política de l’ “Alcaldessa del canvi” i el seu grup polític. Una despesa injustificable en plena pandèmia.

Guillermo Ferrari

dilluns 25 de maig de 2020
Facebook Twitter

[Foto CatalunyaPress]

En aquest mesos en que la Covid-19 assota el país, el consistori del “canvi” ha demostrat per activa i per passiva ser-ne igual en essència a qualsevol altre. Des de les pàgines d’Esquerra Diari hem denunciat una i altra vegada a Ada Colau i els Comuns. En aquests dies hem pogut comprovar que la meitat del pressupost d’urgència ha estat gastat en publicitat (una mica més de 3 milions d’euros!!).

Aquesta despesa anomenada “d’emergència” es pot fer sense utilitzar cap “expedient de contractació”, ni treure-ho a concurs. Aquest tipus de tramitació es legal ja està suportada per la Llei de Contractes del Sector Públic. Però no obstant això, com es pot justificar una despesa tant alta en publicitat amb la greu crisi sanitària i les no menys greus escassetat de productes per a combatre el virus.

Potser, el consistori no tenia moltes possibilitats de comprar productes sanitaris (testos, mascaretes, guants, alcohol, etc.) ja que el mercat es troba desbocat amb tots els països tractant de comprar-ne. Potser no era la aquesta la tasca de l’Ajuntament. Però al seu portal web de transparència es pot veure que només el 7,7% del pressupost està dedicat als col•lectius més desfavorits davant de la crisi. Només això pot fer Barcelona?

Els empresaris somriuen amb Ada

Òbviament, no és una casualitat, ni una errada aquest “despropòsit”. És una gestió que fa un saqueig dels pressupost milionari el consistori barceloní per traspassar-ho a les grans empreses de l’Ibex 35 i els “amiguetes” dels Comuns i Ada Colau. El mateix que abans feien altres batlles com el Xavier Trias de la desapareguda Convergència o el desaparegut Jordi Hereu del PSC. Gestió capitalista dels diners públics.

Et pot interessar: Ada Colau: colze a colze amb el lobby turístic i la precarietat laboral

Una clara mostra d’aquest saqueig: El fals ajuntament del canvi ha demostrat al llarg dels seus anys de gestió que centralment beneficia als rics. Florentino Pérez pot donar mostres d’això. Entre 2016 i 2019, el president del Real Madrid va facturar 210 milions d’euros. També el lobby turístic ha estat molt afavorit durant la crisi.

Però les despeses milionàries i injustificades per part de l’Ajuntament són contínues. Fa unes setmanes va estar a punt de gastar 250.000 € per fer un concert als balcons, no podem oblidar que al desembre passat va pagar 100.000€ per un pessebre al carrer.

La classe treballadora pateix

L’Ajuntament aprofita que aquest dilluns comença a haver-hi més mobilitat per encarir l’aparcament de cotxes a les zones blava i verda. Milions en ERTOs i EROs, milers sense cobrar res, i l’alcaldessa del canvi ens “ajuda” augmentant els costos dels pàrquings (que s’afegeixen a l’augment del transport públic de principis d’any. Res d’augmentar impostos al sector més ric de la població. Els vehicles més cars, els ECO, no patiren cap augment: els rics sempre en surten beneficiats.

Però això només és una petita part dels atacs que patim qui ens aixequem molt d’hora per treballar. L’alcaldessa no va fer res per impedir l’ERTO de Sagalés contra els treballadors d’autobusos de les línies de Nou Barris, la Guàrdia Urbana va multar als “Manters” quan repartien menjar, els desnonaments continuen encara que Colau participava de la PAH, igual que també continua la precarietat del personal dels CRAEs.

Et pot interessar: Ada Colau té el “virus” de la casta


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu