×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Ajornat el judici contra Eulàlia Reguant per vulneració del dret a la defensa

Ajornat el judici a Eulàlia Reguant en considerar el Tribunal Supremo que l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia s'havia d'haver presentat davant la mateixa sala. La fiscalia acusava la diputada de la CUP d'un delicte de desobediència greu en negar-se a respondre les preguntes de l'advocat de Vox durant el judici contra el procés.

EsquerraDiari.cat

dimarts 1 de març de 2022
Facebook Twitter

Imatge d’arxiu

El Tribunal Supremo ha ajornat sense nova data la causa judicial contra Eulàlia Reguant a Madrid que començava aquest dimarts. L’advocat de Reguant ha assenyalat que hi ha hagut una vulneració al dret a la defensa.

La fiscalia acusava la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya d’un delicte de desobediència greu i demanava un condemna de quatre mesos de presó i inhabilitació, tot per negar-se a respondre les preguntes de l’advocat de Vox durant el judici contra el procés per explicar el paper i la visió de la CUP durant la legislatura en què es va fer el referèndum d’autodeterminació.

En la retina de molts està encara aquella jornada del judici del procés en que la dirigent de la CUP, Eulàlia Reguant i també l’ex diputat Antonio Baños, es van negar a contestar a l’advocat i dirigent del partit ultradretà. Va succeir el 27 de febrer de 2019. El jutge Marchena els va imposar una multa de 2.500 euros a cadascú i es va iniciar una investigació al jutjat d’instrucció número 10 de Madrid.

Reguant en aquell mateix moment de la declaració com a testimoniatge va afirmar que "enfront de l’extrema dreta, enfront d’un partit masclista i xenòfob no acceptaria contestar".

Des d’aquell moment Reguant ha fet una defensa a combatre a la ultradreta i defineix a Vox com un partit masclista i xenòfob. La dirigent de la CUP es reafirma en la seva desobediència i va assistir al jutjat en 2021 per explicar que la seva actitud “era un exercici d’objecció de consciència" que es troba emparat per l’article 418 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que estableix que "cap testimoniatge podrà ser obligat a declarar sobre una pregunta de la qual la seva contestació pugui perjudicar material o moralment".

El Tribunal Supremo però, ha considerat que l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia s’havia d’haver presentat davant del mateix Supremo, i no al jutjat ordinari de Madrid que instruïa inicialment la causa, ja que Reguant com a aforada va assumir l’acta de diputada abans que la citació al jutjat ordinari número 10. La sala ha ordenat que la causa contra la líder cupaire torni a mans de la fiscalia.

Sens dubte, tot i la anul·lació, la investigació judicial en torn a Reguant i Baños és part de l’ofensiva judicial contra el poble català i el moviment independentista per l’autodeterminació i la independència. És un de les desenes i desenes de judicis que afecten a militants i activistes de l’esquerra independentista. Tot, mentre els dirigents d’ERC i Junts estan disposats a seure amb el president Sánchez, màxim responsable de la persecució y co-impulsor de l’aplicació de l’article 155 i tornar a l’autonomisme.

Et pot interessar: Esquerra Diari presenta ’Encausades’ en una taula rodona sobre l’ofensiva repressiva amb nombrosos represaliats


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”