×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

23J | A Catalunya ni processime ni Comuns són alternativa contra la dreta: vot nul o abstenció

Aquest 23J des de Catalunya no hi ha tampoc alternativa real a la dreta i extrema dreta. Des del Corrent Revoucionari de Treballadors i Treballadores es fa una crida al vot nul o abstenció i a prendre en les nostres mans la construcció d'una esquerra anticapitalista i de classe.

EsquerraDiari.cat

dimarts 18 de juliol de 2023
Facebook Twitter

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de EsquerraDiari.cat (@esquerradiari)

A les portes de les eleccions generals d’aquest 23J l’abstenció i desafecció política a Catalunya s’ha mostrat més gran i profunda que a la resta de l’Estat, d’ençà les passades municipals del 28 de maig. Què ha passat en l’últim període perquè això esdevingui així?

El moviment democràtic català va esdevindre el principal enfrontament que ha fet trontollar el Règim del 78. No obstant, durant tot aquest període, els partits processistes van intentar endarrerir i contenir el moviment fins que es van veure obligats a portar a terme el referèndum de l’u d’octubre, i des d’ençà, però, la direcció processista ha claudicat obertament mentre recorria el camí cap a la tornada a l’autonomisme.

La CUP tampoc ha demostrat ser una alternativa, tot mantenint la política de mà estesa fins la investidura de Pere Aragonès.

Per altra banda, cap sorpresa que durant tots aquests anys el PP i el PSOE s’hagin posat al capdavant de la repressió al moviment democràtic i l’esquerra independentista, de la mà de la Corona i el poder judicial. És d’aquí, de fet, que neix Vox. Perquè el partit d’Abascal n’és el màxim exponent de l’A por ellos.

Què dir de Podemos i els Comuns? En 2017 es van posar de perfil i en 2019 van clamar per acceptar la sentència del judici als liders processistes. I ara, Yolanda Díaz diu que "el referèndum no està damunt la taula".

Reprendre la lluita contra el Règim del 78 i pel dret a l’autodeterminació només es pot plantejar des d’una perspectiva d’independència dels partits processistes, però també del neo reformisme dels Comuns.

Només unint la lluita democràtica pel dret a decidir amb la lluita per resoldre els grans problemes socials amb una perspectiva anticapitalista i de classe podrà posar les bases per un veritable embat que pugui torçar el braç al Règim del 78.

Malauradament, aquest 23 de juny no hi ha cap candidatura que plategi quelcom així. Des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores fem una crida al vot nul o abstenció. No obstant això, tenim el repte de construir una esquerra que lluiti per tot plegat. Una esquerra de les treballadores, la joventut i les dones, que lluiti pel dret a l’autodeterminació sota una perspectiva socialista.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah