×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Barcelona | La comunitat universitària organitza un acte contra el genocidi a Palestina

Tindrà lloc aquest divendres a les 19h en el claustre de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. Organitzacions estudiantils, sindicats de docents i no docents i la comunitat palestina uneixen les seves veus per exigir la fi del genocidi i de la complicitat de la UE i els seus governs.

EsquerraDiari.cat

dimarts 17 d’octubre
Facebook Twitter

Les universitats catalanes continuen sent un focus de protesta contra els brutals atacs de l’Estat d’Israel a la Franja de Gaza. A la UAB i els campus del Raval i Central de la UB s’han constituït els primers comitès estudiantils en solidaritat amb el poble palestí.

Per al divendres a les 19 hores, està previst un acte unitari en el claustre de l’edifici històric de la UB sota el títol “Catalunya amb Palestina. Contra el genocidi de l’Estat d’Israel”.

L’acte ha estat convocat per diverses organitzacions estudiantils -com Contracorrent, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, End Fossil o el Front d’Estudiants-, del professorat -com els sindicats CGT, IAC o COS i la plataforma de Doctorands en Lluita- i plataformes com l’assemblea feminista de la UB, al costat de la coalició Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Pelestina de Catalunya.

Els convocants denuncien l’intent de genocidi que porta endavant l’Estat d’Israel i la complicitat de la UE i els diferents governs amb aquest brutal crim. Fins a la data són prop de 4.000 els palestins i palestines assassinats, gairebé 1.000 d’ells en el bombardeig de la tarda d’aquest dimarts sobre els voltants d’un hospital.

Està previst que prenguin la paraula membres de les organitzacions universitàries convocants i que es desenvolupi un col·loqui moderat per Aritz Garcia, de SodePau i un dels fundadors de la plataforma “Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel” a Catalunya.

Prendran la paraula Joan Roura, periodista de la secció d’Internacional de TV3 i especialista en Orient Pròxim, Alyce Samson Estapé, activista feminista, antiracista i membre de la coalició Prou Complicitat amb Israel, i Reham Mousa, de la Comunitat Palestina de Catalunya.

L’acte comptarà també amb l’actuació del cantant Yacine Belahcene i els poemes de David Caño.

Aquest mateix divendres els comitès estudiantils en solidaritat amb el poble palestí, i organitzacions juvenils com Contracorrent, s’han sumat a la crida a una “vaga global” per Palestina. Per això, fan una crida a aturar les classes i concentrar-se en el porxo de la UB-Raval a les 12h del migdia.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?