×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració Metro Barcelona: cap a la vaga contra l’interinitat i precarietat!

Els sindicats de Metro de Barcelona aquest dilluns 28 de decembre s'han concentrat a plaça Sant Juame, contra els plans de la direcció d'AMB i TMB d'imposar un model d'interinitat i més precarietat. Per a l'11 de gener està convocada una vaga i aturades per fer retrocedir les intencions de Colau, Collboni i Alarcón.

Joe Molina

dilluns 28 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Imatge d’una de les pancartes durant la protesta de la plantilla de TMB Metro

El conflicte es troba en que l’Area Metropolitana de Barcelona, la qual depén de l’Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau, Juame Collboni i Rosa Alarcón al capdavant, pretén imposar l’Estat Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), un model de contractació que implementaria encara més la precarietat laboral i la divisió de la plantilla.

Solidaritat amb la plantilla del metro de Barcelona que anirà a la vaga al gener

En paraules de l’Òscar, de CGT Metro, el que pretén la direcció és dividir la plantilla entre treballadors de "primera" i una gran borsa de interins i precaris sense cap garantia de que podran entrar a formar part de la plantilla fixa durant anys.

Els sindicats convocants, CGT Metro, CIM i Solidaritat Obrera consideren que amb aquest model el traspàs a plantilla fixa es pot eternitzar, i en segon lloc perquè si es comforma una figura com “l’interí”, l’empresa no tindrà cap interés en obrir places públiques.

En aquest sentit, l’Àngel, delegat de Solidaritat Obrera a TMB Metro, denuncia que aquesta lluita és per acabar amb la precarietat, perquè hi haurà treballadors de nova contractació que no podran arribar a obtenir millors condicions laborals i amb deu o quinze anys d’interinitat.

Des de CGT confirmen pel dia 11 de gener, la convocatoria d’una jornada de vaga amb aturades parcials de dues hores, per reivindicar les seves demandes i aconseguir torçar-li el braç a la direcció respecte als seus plans de precarització.

No és la primera vegada que els sindicats del Comité d’Empresa de TMB Metro convoquen a jornades de vaga durant els últims anys. En 2019, l’assemblea de treballadors i treballadores va decidir per unanimitat imposar aturades de quatre hores diaries pel conflicte de l’amiant, una qüestió que posava en risc la salut de milers de treballadors.

Et pot interessar: L’assemblea del Metro decideix per unanimitat anar de nou a la vaga els dies 8 i 29 d’abril

I des que Ada Colau és alcaldesa de Barcelona, la plantilla de Metro va arribar a convocar fins a 23 vagues durant 18 mesos contra les externalitzacions i el minvament de les condicons laborals i ecònòmiques. Tot mentre els directius de TMB i AMB s’embutxacaven (i encara ho fan) milions en beneficis d’un servei públic en el que les portes giratories són constants.

També pots llegir: 23 dies de vaga en 18 mesos, el record de Mercedes Vidal

Des de CGT denuncien també que si bé la vaga del 11 de gener la convoca tot el Comité d’Empresa, també hi ha alguns sindicats com CCOO i UGT que estan posant pals a les rodes per boicotejar la lluita de les treballadores i treballadors i acabar acceptant aquest model que només farà que dividir a la plantilla. Tal i com venen fent des de fa dècades les direccions sindicals dels grans sindicats.

Tot i així, la unitat dintre de la plantilla és manfiesta i els sindicats estan disposats a seguir en peu de guerra fins aconseguir les seves exigències, començant per la jornada de vaga d’aques 11 de gener.


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"