×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Continua la lluita del servei 112 a Reus amb una manifestació al centre de Reus

Després de 3 mesos de vaga indefinida les i els treballadors del servei d'emergència 112 continuen la seva lluita per millors condicions laborals i per millorar el servei cap als usuaris.

EsquerraDiari.cat

diumenge 19 de novembre
Facebook Twitter

Aquest 18 de novembre els treballadors i les treballadores del servei d’emergència 112 han tornat a manifestar-se per denunciar les seves condiciones laborals i la qualitat d’aquest pels usuaris.

És per això que els treballadors del servei d’emergències 112 de Reus han protestat al centre de Reus. La internalització del servei 112 és una de les demandes principals dels treballadors i treballadores, ja que actualment aquest servei està en mans de l’empresa privada Ferrovial.

A més els treballadors exigeixen un conveni propi d’emergències, i que estiguin en règim de jornada completa, perquè asseguren que la precarietat traduïda en la falta de personal i en jornades de treball parcial provoca un estrès en la plantilla amb el consegüent impacte pels usuaris, un aspecte molt importat si tenim en compte el servei que dona el 112.

Aquesta situació no és única. Un dels principals reptes que té la classe treballadora és organitzar-se per combatre la lacra de l’externalització i la subcontractació, modus operandi que comparteixen tant empreses com Administracions i que precaritza de manera perversa la vida de centenars de milers de treballadores i treballadors.

Contractes temporals, aplicacions de convenis de forma irregular, l’atomització i divisió de la classe treballadora que dificulta la seva organització o salaris a la baixa per fer l’empresa més “competitiva” en són algunes de les conseqüències en ares d’omplir la butxaca dels amos de l’empresa.

Des de la CRT i Esquerra Diar portem anys recolzant les lluites d’aquests sectors donant veu als treballadors i les treballadores organitzades per millorar les seves condicions laborals. Avui ens afegim a les reivindicacions dels companys i companyes del 112 i ens sumem a les exigències cap al Govern de la Generalitat de la internalització del servei telefònic d’emergències que no pot estar en mans d’una empresa que a més trasllada la seva seu per no pagar impostos destinats a la sanitat o l’educació pública o a mantenir i millorar les jubilacions. A més, ens sumem a tota la resta de reivindicacions com la pujada de salaris, l’augment de la plantilla i l’elaboració d’un conveni propi.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?