×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Desenes de milers de manifestants inunden Madrid per Palestina

Una massiva manifestació recorre els carrers cèntrics de Madrid aquest diumenge per mostrar el suport al poble palestí.

EsquerraDiari.cat

diumenge 29 d’octubre
Facebook Twitter

“Gaza aguanta, Madrid se levanta!”. Milers de persones corejaven aquest lema amb emoció aquest diumenge. El més escoltat, juntament amb “Israel assassina i Europa patrocina!” o “Que visca la lluita del poble palestí!”.

Més de 50.000 persones han desbordat el Passeig del Prado. Quan la manifestació ha arribat a la Porta del Sol encara quedaven milers de persones prop de Cibeles. La manifestació unitària va ser convocada per diverses organitzacions palestines i ha comptat amb la participació de nombrosos moviments socials i polítics de l’esquerra madrilenya.

A tres setmanes de l’inici dels atacs i bombardejos contra Gaza per part de l’Exèrcit d’Israel, que ja han deixat el saldo de més de 7.700 palestins assassinats, milers de persones s’han mobilitzat novament als carrers de Madrid. En la manifestació podien veure’s desenes de milers de persones amb banderes palestines o la clàssica kufiya a les espatlles. Molts grups de joves o famílies senceres han participat de la mobilització.

A la manifestació hi han estat presents diversos ministres i partits de govern com Yolanda Díaz (Sumar), Ione Belarra i Irene Montero (Podemos) i Alberto Garzón (PCE-IU). Yolanda Díaz ha sostingut que “Israel està cometent crims de guerra i vulnera la legalitat”, mentre que Ione Belarra ha reiterat la crida a trencar relacions diplomàtiques amb Israel. No obstant això, més enllà d’aquestes declaracions, tots continuen sent part del govern juntament amb el PSOE i Sumar acaba de presentar el seu nou acord de govern amb Pedro Sánchez. Un govern que manté múltiples acords polítics, comercials i militars amb Israel i que avala l’ocupació del territori palestí. Les seves apel·lacions a una “treva” humanitària no van més enllà de declaracions per als mitjans de comunicació, mentre es continua avalant a l’Estat genocida d’Israel.

Aquestes contradiccions han estat assenyalades per molts en la manifestació, en la qual no han faltat els cantics dirigits al govern “progressista”: “Govern imperialista, hipòcrita i racista”.

En concloure la manifestació, algunes de les organitzacions convocants com Samidoun i BDS Madrid han llegit els seus comunicats a la Porta del Sol i han agrait la massiva participació. Han anunciat que en els pròxims dies es convocaran noves concentracions i marxes.

D’antuvi, la pròxima cita serà en el barri de Vallecas, on una plataforma unitària convoca una manifestació en suport a Palestina el 5 de novembre.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?