×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Mobilització del sindicalisme alternatiu en el Congrés contra la Reforma laboral del Govern "progressista"

Gairebé 40 organitzacions sindicals convoquen enfront del Congrés una protesta que assenyala que el que es vota avui no és cap derogació ni "reforma històrica", sinó la revalidació d’un dels majors atacs contra la classe treballadora: la reforma laboral de Rajoy de 2012. Al costat de centenars d’organitzacions polítiques, socials i activistes a títol individual, exigeixen la "derogació real" de totes les reformes laborals.

dijous 3 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Mentre dins del recinte del Congrés avança la votació que donarà llum verda a la nova reforma laboral de la ministra Yolanda Díaz pactada amb les burocràcies de CCOO i UGT i les patronals de la CEOE i CEPYME, al carrer centenars de persones representants de gairebé 40 organitzacions del sindicalisme alternatiu protesten contra el que consideren una norma que "no suposa la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012 ni la recuperació dels drets perduts per les persones treballadores amb aquestes reformes".

Les organitzacions sindicals convocants exigeixen al Govern "la retirada de la NO reforma que es pretén i la derogació total de les reformes laborals de 2010 i 2012".

La nova reforma laboral està sent votada amb el suports per dreta i per "esquerra", des de Ciudadanos, el PDeCAT i UPN, fins a Más País i Compromís. La CUP, EH-Bildu, BNG i ERC mantenen el seu rebuig per considerar-la una revalidació de la del PP.

Una reforma que deixa intacte el llegat de les anteriors, especialment la de Rajoy de 2012, i que satisfà a la Unió Europea per l’acord amb la patronal i la incorporació del Mecanisme RED, una institucionalització de la socialització de les pèrdues empresarials de sectors en crisis. Aquesta sembla que serà la reforma estrella de la legislatura del govern “més progressista de la història”, que sortirà aquest dijous aprovada en el Congrés.

Manuel Fernández, secretari general del sindicat Solidaridad Obrera, integrant del Bloc Combatiu i de Classe, també present en la concentració, denúncia que la Reforma Laboral del Govern ratifica les del PP i PSOE i ho fa amb el suport de la dreta.

Lucía Nistal, portaveu del CRT, present al costat de joves de les agrupacions Contracorriente i pan y Rosas, explica per què la Reforma Laboral de Yolanda Díaz no és una veritable derogació de les reformes laborals del PP i el PSOE, sinó una altra reforma per a la patronal. Considera la concentració d’aquest 3F un primer pas que ha de ser l’inici per a posar en peus un gran moviment, amb consultes i assemblees en cada lloc de treball, per a lluitar per la derogació integra i efectiva de totes les reformes laborals.

Alejandro del Rio, advocat d’Co.Bas i militant de Corrent Roig, una altra de les organitzacions participants de la concentració, denúncia que la Reforma Laboral d’aquest govern suposa una altra reculada per a la classe treballadora.

Els treballadors de Marktel enrolats en la CGT també són presents en la concentració. Alejandro León, secretari general de la seccion sindical de CGT a Marktel, represaliat per la seva activitat sindical, denúncia que la Reforma d’aquest govern manté intactes els mecanismes de repressió sindical.

Recentment una vintena de treballadors i treballadores de diferents empreses del país perseguits per la seva activitat sindical han format una Plataforma estatal de Represaliadxs Sindicals. La seva lluita també està representada avui en el Congrés.

Els treballadors del metall de Madrid també són presents en la concentració.
Julián Martínez de la Federació del Metall de CGT, incideix en què la reforma del Govern manté els aspectes més lesius de les del PP i PSOE.

Les dones de l’agrupació feminista anticapitalista Pan y Rosas també han arribat al Congrés per a exigir la derogació real de totes les reformes laborals, perquè condemnen especialment a les dones i a la joventut a la precarietat.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Eleccions a Euskadi: resultats històrics de l'esquerra abertzale i revalidació del govern PNB-PSE

Eleccions a Euskadi: resultats històrics de l’esquerra abertzale i revalidació del govern PNB-PSE

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris