×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern de la Generalitat anuncia el confinament de tota Catalunya

El president Quim Torra ha anunciat el confinament de tota Catalunya per a frenar l'extensió del virus i el col·lapse sanitari. No obstant, davant mesures com aquestes cal imposar que la sanitat privada estigui al servei de la pública.

EsquerraDiari.cat

divendres 13 de març de 2020
Facebook Twitter

A pocs minuts de les nou de la nit el president Quim Torra ha anunciat el confinament de tota Catalunya. La mesura excepcional arriba un dia després d’aplicar la mateixa mesura a Igualada per l’aparició d’un nou brot de coronavirus i ho ha anunciat, ha dit, per a "frenar l’extensió del virus".

Torra no ha anunciat quan entrarà en vigor aquesta mesura que deixarà sense poder circular lliurement a més de set milions i mig de persones que resideixen a Catalunya, però ha avançat que serà "el més aviat possible" i que el Govern "està preparat per a controlar el territori". No obstant, Torra ha manifestat també que "necessitem el govern espanyol perquè talli els accessos que són de la seva competència", con són el port o l’aeroport, entre d’altres.

El Govern de la Generalitat s’avança així a l’anunci d’aquesta tarda en el que el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha decretat l’Estat d’alarma, del qual les mesures es coneixeran demà i que podrien limitar també el moviment a llocs o regions.

El president Torra ha fet una crida a la societat catalana a "fer un esforç per lluitar contra la pandèmia perquè no ens podem arriscar al col·lapse del sistema sanitari".

No obstant això, per a evitar el col·lapse sanitari que ja s’està produint el Govern anteposa mesures que en la pràctica suposen un "estat d’excepció", en lloc d’aplicar mesures bàsiques com posar la sanitat privada al servei de la pública en aquests moments de crisis.

Davant mesures d’aquest caire que acabin convertint-se en un "estat policial" és necessari imposar la posada sota control públic de totes els cliniques privades, les empreses de material sanitari i la indùstria farmacèutica i que no siguin els sectors populars i la classe treballadora els que tinguin que pagar les consequències d’aquesta crisi, tal i com ja està passant amb els acomiadaments i ERTEs que s’estan avançant aquests dies a les feines més precàries o a la indústria auto-motriu.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts