×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El 2023 es va deixar morir com a mínim 11 persones cada dia en intentar arribar a algun país d'Europa. I què fa la Unió Europea al respecte? Dic a més de la carrera bel·licista i de profunditzar les seves intervencions imperialistes, assegurant que continuï l'expoli i les guerres i forçant més desplaçaments. Doncs el Pacte sobre migració i asil, que sembla una pel·lícula de terror.

Lucía Nistal

dimarts 26 de març
Facebook Twitter

Hauràs llegit declaracions del govern dient que és l’èxit més gran durant la seva presidència del consell. Un pacte "perquè es respectin els drets humans i per fomentar la cooperació solidària". No es pot ser més hipòcrita.

La solidaritat de la qual parlen no és cap a les persones que fugen de guerres, la fam i la misèria, es refereix a solidaritat entre membres de la UE per repartir-se la militarització de les fronteres i el rebuig sistemàtic de les sol·licituds d’asil. Si sempre ha estat missió impossible aconseguir asil, amb procediments inhumans i racistes, ara ho dificulten encara més.

Amb el nou pacte es crearan centres de detenció fronterers, hi haurà més detencions a les fronteres, incloses famílies i menors, i un procés accelerat de deportació. També es reforcen el control i la presa de dades biomètriques, per expulsar més i més ràpid.

Inclús permet al·legar "instrumentalització" de migrants o cas de "força major" per poder saltar-se fins i tot les mínimes obligacions internacionals cap a les persones refugiades. Permet pagar per no haver d’acollir migrants, sí, com ho escolten: 20.000 € per migrant.

També reforça la pràctica d’externalització de les fronteres a altres països. Així la UE es renta les mans, fomentant la repressió brutal als migrants, tortures, abandonaments al mig del desert, massacres, tancaments i tota mena de crueltats finançades per Europa.

"Els ciutadans de tota la UE volen que els seus governs afrontin el repte migratori i avui s’ha fet un gran pas en aquesta direcció", va dir Marlaska. Aquest és el discurs del govern, que té poc a envejar al de l’extrema dreta. No sorprèn gaire, venint del ministre d’Interior que va felicitar els responsables de la matança de Melilla.

Això és la UE, essencialment imperialista, inhumana, l’Europa fortalesa cada cop més armada i racista. No hi ha manera de reformar o gestionar de forma amable aquesta institució que ha convertit el Mediterrani en una fossa comuna per assegurar els seus interessos imperialistes. Necessitem una altra Europa, sense lleis d’estrangeria, fronteres militaritzades i camps de concentració. Una Europa dels i les treballadores i la solidaritat entre els pobles.


Facebook Twitter

Lucía Nistal

Madrid

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso