×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Supremo inhabilita a Torra

El Supremo ha condemnat per desobediència a Torra a un any i mig d'inhabilitació. La creuada del Règim del 78 contra l'independentisme segueix en marxa, amb el poder judicial al capdavant. S'han convocat concentracions en resposta a la sentència.

EsquerraDiari.cat

dilluns 28 de setembre de 2020
Facebook Twitter

[Actualitzada 19hs]

El Tribunal Supremo condemna al president Torra a un any i mig d’inhabilitació per delicte de desobediència. La noticia s’acaba de comunicar aquest mateix migdia als mitjans de comunicació. No obstant, a hores d’ara la sentència encara s’ha de confirmar al pròpi president.

La Sala II del Tribunal Supremo ha ratificat la condemna al president de la Generalitat que va senteciar amb anterioritat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tot just per no retirar la pancarta del balcó de la Generalitat en solidaritat amb els líders sobiranistes presos durant el procés electoral de les eleccions generals convocades per al 28 d’abril de 2019.

Segons la Junta Electoral, el president Torra va vulnerar la neutralitat exigida a les administracions públiques en aquests processos.

La noticia s’acaba de comunicar aquest mateix migdia als mitjans de comunicació. No obstant, a hores d’ara la sentència encara s’ha de confirmar al pròpi president. Tot i així, en quan arribi la notificació de la sentència a la Generalitat, el Parlament haurà de començar a activar el mecanisme pel relleu de Torra i la convocatòria d’unes noves eleccions fixades a començament de 2021.

Sens dubte, el Régim del 78, amb el poder judicial al capdavant, segueix amb la seva creuada contra els dirigents independentistes, dirigint-se novament contra la figura de Torra. Però no només, si no que l’objectiu de la deriva reaccionaria encetada amb el 155 i el discurs de Felipe VI de l’"A por ellos" segueix essent acabar d’arrel amb el moviment independentista i les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del poble català.

En resposta a la sentència que inhabilita Torra es van convocar per a tot el dia del dilluns numeroses concentracions en protesta. Els CDR convoquen a les 19:30 davant la delegació del govern espanyol, i l’ANC i Òmnium estan fent una crida a desplaçar-se en aquest moment enfront de tots els ajuntaments.

Declaració institucional del President Quim Torra

Una mica més tard de les sis ha començat la declaració institucional del President Torra, rodejat de tots els consellers del seu govern. Ha comparegut amb motiu de la desproporcionada sentència amb la qual li han inhabilitat. Ha denunciat del poder de la judicatura i la repressió que fa contra Catalunya. Però de totes formes accepta la inhabilitació i es retira.

En el seu discurs va destacar que "Les eleccions han de ser un nou plebiscit" tornant a la idea d’eleccions plebiscitàries d’Artur Mas. I que no va respectar la sentència d’inhabilitació. Torra va reiterar que "No ens fan por les urnes" i que "Cal escollir entre democràcia i llibertat o repressió i imposició".

El President parla de "ruptura democràtica pacífica i desobedient" i crida als ciutadans a "empènyer". Però el full de ruta concret seguirà el nou govern són noves eleccions. Diu que "Som una autonomia propietat de l’estat espanyol" i que s’ha de defensar l’1O. Encara que això no té concreció en el seu discurs i molt menys en els seus actes.

Però la sentència no es pot enfrontar sense la mobilització en els carrers del centenars de milers que van fer vaga i mobilització el 3O contra la repressió de l’1O. Davant nostre tenim tota la judicatura, el rei, els partits del 155 amb Pedro Sánchez al davant, en síntesi tot el Règim del 78 que no vol acceptar el dret d’autodeterminació del poble català.

Però Torra, Aragonès i Puigdemont no volen enfrontar al Règim del 78 i molt menys no volen repetir les jornades de lluita de l’1O i el 3O amb els treballadors i el poble als carrers. Al cap i a la fi, a Catalunya van ser els Mossos del govern català els que van reprimir al jovent català que protestaven contra la sentència del procés.

Manifestacions i concentracions

Mentrestant, la plaça Sant Jaume ja s’estava emplenant de cara a la concentració que començarà a les 19hs. Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural han convocat davant del Palau de la Generalitat per a repudiar la sentència del Supremo i defensar el President Torra.

També hi ha mobilitzacions a Girona, Tarragona i Lleida, entre d’altres ciutats. Els CDRs han convocat una concentració alternativa als Jardinets de Gràcia. I ara fan una mobilització cap a la Plaça Sant Jaume.

Però, l’esquerra independentista també obeirà com fa el Quim Torra? la CUP i els CDRs són en una cruïlla: o continuen amb la política de submissió de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana o trenquen amb els representants de la burgesia catalana per deixar d’obeir al Règim del 78 i lluitar pel dret d’autodeterminació sota la perspectiva d’independència classe.

Et pot interessar: El Supremo amenaça d’inhabilitar Torra

I també: El Règim del 78 s’acarnissa amb Quim Torra

Seguirem ampliant la notícia


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"