×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Tribunal Suprem revocarà el tercer grau als presos del procés

El Tribunal ha revisat part dels recursos i s'inclina per revocar l'atorgament del tercer grau. D'aquesta manera, elimina la possibilitat de sortides temporals als presos.

EsquerraDiari.cat

divendres 27 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Els mateixos jutges que van jutjar als polítics catalans, en un judici escandalós, ple d’irregularitats i violacions a les llibertats democràtiques, on es va acabar condemnant a polítics electes per la seva ideologia independentista, avui revoquen l’atorgament del tercer grau. El tribunal està integrat Manuel Marchena, el president de la Sala penal, i els jutges Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Andrés Palomo, Antonio del Moral i Ana Ferrer.

Dilluns que ve, el Tribunal continuarà revisant els recursos presentats per la fiscalia i per la defensa dels presos, però ja s’ha avançat quin serà el criteri.

Aquest Tribunal reaccionari torna a decidir sobre el futur dels nou presos independentistes, condemnats a penes d’entre 9 i 13 anys de presó. Aquesta revocació afectaria especialment a Carme Forcadell (condemnada a onze anys i mig per sedició) i l’exconsellera Dolors Bassa (dotze anys per sedició i malversació), que en aquest moment estan fent sortides de la presó a la qual només tornen per a dormir. Amb la nova sentència, aquestes condicions s’eliminaran, i no podran sortir de presó. En el cas de la resta dels presos, només van poder gaudir d’aquest règim de sortides per uns dies durant l’estiu, però després va ser suspès a l’espera de la decisió del Suprem.

Va ser la fiscalia d’Estat la que va sol·licitar en un recurs que es revoqués aquest dret al tercer grau. Això és una cosa escandalosa. Amb sols comparar, al corrupte cunyat del rei, Iñaki Urdangarin, condemnat per robar 2,6 milions d’euros dels fons públics del Govern de Balears, se li va atorgar el tercer grau perquè pogués sortir de la presó. El mateix ha succeït amb altres condemnats per corrupció o delictes més greus. Però el Suprem vol escarmentar als presos i per aquesta via a tot el moviment independentista català.

La Judicatura, amb el suport de la resta de poders de l’Estat -des de la Corona fins a tots els partits del Règim i també l’actual "govern progressista" actuant des de la fiscalia-, ve aplicant el Dret Penal de l’enemic quan es tracta de jutjar a dirigents, militants o activistes de l’independentisme català. I mentre des del govern obren portes a la negociació amb ERC per a l’aprovació dels pressupostos, es manté una línia repressiva contra l’independentisme català.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

I què fem contra l'extrema dreta?

I què fem contra l’extrema dreta?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques