×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

El Ministeri de Defensa espanyol organitza un enviament inicial de tancs alemanys a Ucraïna després de posar-los a punt. També es preveu la formació específica de soldats ucraïnesos en territori espanyol. De nou, el govern “progressista” fent gala de política imperialista.

EsquerraDiari.cat

dijous 2 de febrer de 2023
Facebook Twitter

Després d’anunciar-se l’enviament de tancs alemanys a Ucraïna, Espanya ja prepara un primer lliurament d’entre 4 i 6 Leopard 2A4. El número final dependrà de quants n’aportin altres països – Alemanya ja ha anunciat un enviament de 14 i el Canadà de 4 – i de l’estat dels carros que es troben a l’Agrupació de Suport logístic número 41 de Saragossa des de fa 10 anys.

Així, el govern del PSOE i Unidas Podemos se suma a la coalició de països que es proposen redoblar la seva intervenció a la guerra d’Ucraïna augmentant l’ajuda militar. En aquesta línia, el govern espanyol ja va participar el dijous de la setmana passada a la reunió dels estats compromesos a proporcionar carros blindats a Kíev que va organitzar el nou ministre de Defensa alemany a la qual també van assistir el Canadà, Països Baixos, Finlàndia i Portugal.

Però no sols es tracta de posar a punt els tancs espanyols amb un cost que superaria el mig milió d’euros per unitat segons els experts, sinó que l’Exèrcit de Terra prepara formació específica per als soldats ucraïnesos encarregats de manejar aquest armament.

La instrucció es realitzaria al Centre Nacional d’Ensinistrament (CNAD) de San Gregoria situat als afores de Saragossa, on es disposa simuladors especials per a la formació. Però no és la primera vegada que el Ministeri de Defensa ofereix ajuda d’aquest tipus, ja que abans de Nadal 64 militars ucraïnesos havien rebut formació a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo i enguany ja van més de 200. A més, Defensa es planteja enviar un paquet de recanvis del tanc alemany i més munició, recorrent a l’estoc de l’Exèrcit per a fer arribar els projectils de 120 mil·límetres).

D’aquesta manera, el govern del PSOE, Podemos, IU i el PCE continua la seva política imperialista de la mà d’Alemanya i els Estats Units, qui enviarà els seus tancs Abrams a l’Exèrcit ucraïnès. L’OTAN i els estats imperialistes europeus mantenen la seva política intervencionista per protegir els seus interessos a costa del risc d’escalda bèl·lica.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah