×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els bombers de Nissan porten des del dia 3 de maig en vaga indefinida

S'ha parlat molt dels treballadors i treballadores subcontractats en Nissan, però no tots formen part de les empreses amb més renom, queden encara moltes altres amb un futur totalment incert.

Joe Molina

dimarts 25 de maig de 2021
Facebook Twitter

És el cas dels bombers en la planta de Nissan de Zona Franca, la tasca de la qual dins de Nissan comprèn la prevenció, protecció i resolució d’emergències.

Estan contractats per Securitas, concretament Servi Securitas, que és una ramificació de l’empresa matriu creada per a poder complir amb els requisits que aquest treball requereix.

Són un col·lectiu petit, concretament 9 bombers que exerceixen des de fa molts anys, tasques de prevenció i extinció d’incendis, socors en cas d’accidents i emergències mèdiques col·laborant amb el servei mèdic de la factoria i fent treballs de manteniment i revisió d’instal·lacions contra incendis

Aquests treballadors han de fer un curs específic per a aquestes tasques que els qualifica com a bombers, a més d’haver d’homologar-lo cada 5 anys, és a dir és personal altament qualificat, la qual cosa no impedeix ser tractats com a mercaderia perquè no disposen ni tan sols d’un conveni regulador sectorial ni d’empresa. Estan contractats com a serveis.

Es queixen que no se’ls ha tingut en compte ni com a treballadors de Nissan ni com a altres treballadors subcontractats d’altres empreses dins de Nissan com si no existissin o la seva labor no fos imprescindible.

A les portes del tancament de Nissan a la fi d’enguany, se’ls presenta un futur totalment incert, ells pertenencen a les 25.000 famílies que depenien directament de Nissan i que tant va sonar quan els treballadors de Nissan pretenien un acord. Però a ells se’ls ha ignorat completament.

No sols es troben en una espècie de llimbs, de buit legal, sinó que veuen com les seves tasques dins de Nissan estan sent suplertes per personal de Securitas que no té la deguda homologació per a exercir el treball en qüestió, vulnerant a més de aquesta manera el seu dret a la vaga, però a Nissan sembla no importar-li a pesar que sempre ha presumit de ser una empresa que es preocupa per la prevenció i la seguretat dels treballadors.

Han realitzat concentracions davant de la Generalitat i a les portes del Parlament, aquest dimarts 25 de maig tenen una trobada amb un representant d’ERC que els ha promès interessar-se per la seva situació, a pesar que Pere Aragonés i la seva famosa Llei Aragonés donava carta blanca a tota mena d’externalitzacions. Llei paralitzada gràcies a la pressió popular.

En el punt de mira, que se’ls tingui en compte tant en la reindustrialització de la planta de Nissan, si es dóna, i sinó una recol·locació en altres empreses amb el degut reconeixement de les seves funcions

Són les conseqüències de la política en matèria laboral que vénen aplicant els governs de PP i PSOE amb la complicitat d’Unides Podemos, que portava en el seu programa la derogació de les reformes laborals i per descomptat els sindicats majoritaris que les van acceptar, i obrint ja fa dècades les portes a ETT,s i posteriorment a la subcontractació, no sols en empreses de consum sinó tambien en Serveis bàsics municipals: educació, sanitat, serveis socials, ajuda a la dependència, etc

Amb la condició de mantenir la vaga i al mateix temps la pressió contra l’empresa en defensa dels seus drets han obert una Caixa de Resistència i demanen tot el suport possible així com tota la difusió que es pugui donar al conflicte, amb l’objectiu de ser visibles i trencar el buit mediàtic al qual estan sotmesos.

Núm. compte ES12 0049 2354 1120 1468 1630


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel