×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els privilegis de la corona: les infantes es vacunen als Emirats Àrabs

Les germanes del Rei, les infantes Elena i Cristina s'han vaccinat en la seva visita a Abu Dhabi, on resideix el monarca emèrit, Joan Carles de Borbó, que també hauria estat ja vacunat. Se salten així mesos d'espera que la resta de ciutadanes de la seva franja d'edat hauran de guardar.

Irene Olano

dimecres 3 de març de 2021
Facebook Twitter

Les infantes, que han marxat d’Espanya a viure un dolç exili de riquesa, com el seu pare, han continuat visitant-lo des de llavors i s’han vaccinat aprofitant una d’aquestes visites. El seu germà, Felipe, l’actual rei no ha trigat a intentar desmarcar-se de l’enèsim escàndol de la seva família, afirmant que es vaccinarà “quan toqui” i que no és el responsable dels actes de les seves germanes.

Digui el que digui el rei, és clar per a tothom que les infantes gaudeixen d’un "privilegi real". Aquestes declaracions només formen part d’una estratègia que segueix la Casa Reial per a distanciar-se dels cigrons negres de la família, que semblen ser la majoria.

Et pot interessar: "El govern intenta separar a Juan Carlos I de Felipe VI, per a salvar-li les andròmines a la monarquia"

Però Felipe, es vacuni quan es vacuni, continua formant part de la mateixa monarquia reaccionària i corrupta que ven armes a l’estranger i utilitza fons públics per a, per exemple, enviar a la princesa Leonor a estudiar a l’estranger mentre creix i creix la pobresa i l’atur al país.

Les infantes, que des de 2014 ja no formen part de la Família Reial i des de llavors cobren sous de grans empreses com Mapfre i La Caixa, se sumen així a la llarga llista de “vaccinats VIP”, una llarga llista de càrrecs públics i empresaris de dins i fora de l’Estat Espanyol que s’haurien saltat les cues d’espera per a poder vaccinar-se anticipadament.

Però el veritable problema radica en que existeixi la possibilitat mateixa de vaccinar-se anticipadament. Els rics i els poderosos es poden vacunar, però el poble pobre que es mori contagiat en residències o en treballs precaris. Així funciona el capitalisme.

A Esquerra Diari portem mesos apostant per l’alliberament de les patents i perquè es deixi fer apilament de vaccins a costa dels països més pobres, que no tenen diners per vaccinar la seva població. Ja hem denunciat en una declaració de grups internacionalistes els enormes perills i injustícies que provoca el negoci dels vaccins, que han estat finançats, a més, amb fons públics en molts casos.

També pots llegir: “Guerra per les vaccins”: enfront de la irracionalitat capitalista, anul·lació de les patents i vacunes per a tothom

Per aquest motiu és més urgent que mai acabar amb el negoci dels vaccins, però el cas de les infantes torna a mostrar que també cal acabar amb la monarquia i tots els seus privilegis. Lluitem per acabar amb aquesta monarquia corrupta i hereva del franquisme, que resulta ser una xacra social inacceptable.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria