×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els sanitaris protesten contra la farsa d’Ayuso: un hospital sense personal, sense llits i sense quiròfans

Infermeres i metges denuncien que la inauguració del nou Hospital Isabel Zendal és una farsa del govern d'Ayuso. L'edifici està sense acabar, i no té personal.

Margarita Luque

dissabte 5 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Una periodista de la Sisena pregunta a un grup de treballadors, un dia abans de la inauguració, si l’hospital està llest i quantes llits té. –“Habitacions? Habitacions no hi ha! Això és 1 solar ple de llits. Això no és un hospital. És el IFEMA però aquí”, respon un d’ells. A més, confirmen que només un pavelló estarà habilitat des d’aquest dimarts, la resta de l’edifici està “molt lluny” d’haver-se acabat.

Una altra cambra capta un diàleg entre Isabel Díaz Ayuso, el responsable de l’hospital i Pablo Casado, en plena inauguració. Ayuso assenyala els avantatges de l’hospital davant, per exemple, un accident aeri. I llavors a Casado se li escapa la pregunta inoportuna: “Té quiròfans? Silenci incòmode d’Ayuso. “Salas de procediments”, salva el responsable de l’hospital. Ejem.

Fins al moment, s’ha conegut que la construcció de l’hospital compta amb un finançament de 100 milions d’Euros en contractes amb empreses constructores com la de Florentino Pérez, però no se sap quina serà la xifra total de la despesa, una vegada que s’incorpori material tècnic i humà.

El Govern de la Comunitat va anunciar el projecte del nou hospital al maig, i des de llavors ha accelerat els temps per a inaugurar, encara que sigui un edifici buit, al més aviat possible. I això ha estat fet amb tota mena d’irregularitats, amb ritmes de treball infernals i falta de condicions de seguretat laboral, la qual cosa va provocar la mort de dos obrers durant les obres.

El més escandalós, és que en haver estat catalogat com una “obra especial”, els sindicats no estaven habilitats per a realitzar inspeccions. En el seu moment, des del sindicat CCOO de la construcció van denunciar que van haver de colar-se “en l’obra per a posar en coneixement de la Inspecció de Treball els greus fets que estaven ocorrent allí".

D’altra banda, és clar que un edifici amb llits (amb pocs llits), no és un hospital. Fan falta sanitaris i personal especialitzat. Però això també escasseja en el nou Hospital madrileny. Fins ara, només obrirà amb 100 sanitaris, quan el que s’havia establert com a base per a l’obertura superava els 600.

És que els sanitaris de Madrid denuncien que, en comptes d’obrir aquest hospital fantasma, s’hauria d’invertir a contractar més personal o obrir més llits als hospitals que ja estan funcionant, i estan desfinanciats. Així ho expressava la infermera Ànima Blanco, entrevistada per la TV des de la protesta dels sanitaris enfront de les portes del nou hospital. Es pot triar, deia, entre “construir, construir i construir” per a fer-se la foto en la campanya electoral, o invertir en personal de la sanitat pública, contractant rastrejadors, reobrint la sanitat primària, que és el que necessiten els hospitals i els barris. També han denunciat que en molts hospitals hi ha plantes tancades i llits d’UCI llestes per a ser habilitades, però no s’inverteix el que fa falta allí. En conclusió, toca continuar lluitant per la sanitat pública, perquè això d’Ayuso són només estafes.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya