×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Entrevista a Alba, activista del CDR: “No hem sortit al carrer tot el que era necessari"

Entrevistem a Alba, participant d'un dels centenars de CDR. Xerrem amb ella sobre la situació política a Catalunya des de l'1 d'octubre als comicis del 21D.

IzquierdaDiario.es

dimecres 20 de desembre de 2017
Facebook Twitter

ID: Com valores la situació política desde l’1-O fins avui, amb les eleccions a menys d’unta setmana?

Una situació repressiva, on tothom s’ha tret la careta, ara tenim clar els que lluiten per la democràcia i la llibertat nacional i els que defensen la sagrada unitat d’espanya per sobre de tot. Ens han tret totes les llibertats que han pogut i sincerament crec que ens hem deixat dominar, no hem sortit al carrer tot el que ha estat necessari, amb la lluita de la gent no haguessin pogut aplicar el 155.

ID: Quina es la teva opinió del rol del diferents actos politics catalans al llarg d’aquest procés?

El bloc del 155 on C’s, actuant més a la dreta que el PP ha estat exigint la seva aplicació desde el primer dia, i personalment opino que haguessin estat més repressius que el propi PP, el qual, com era d’esperar no ha tingut por d’utilitzar la força bruta i enviar els cossos de repressió de l’estat per donar por al poble i fer aplicar la seva llei.

Al PSC li agrada ballar al so d’aquest bloc i anant cada dia més a la dreta, mentres que els comuns són incapaços de defensar explícitament la llibertat de Catalunya i tenen por de perdre vots a la resta de l’estat si es posicionen a favor nostre, per això ho fan amb la boca petita.

Entre els que defensem la independència tenim aquells dels quals no ens podem enrefiar del tot, als que els hi ha fet por el procés i els que sempre hem estat independentistes i teníem clar que volíem la República, i sabem que això ens costarà molt però ho aconseguirem.

ID: Consideras que la estrategia marcada per la dirección del procés, JuntsXSi, i acceptada per la CUP, ha estat a l’alçada de la situació?

Bè, està clar que ens han traït, no existien les estructures d’estat i esta clar que no direm que el referèndum ha estat precipitat, però si que es veritat que no estàvem preparats, per culpa d’un govern que ens va enganyar i no havia complert amb el promès, les famoses estructures d’estat, no s’havien creat per manca de voluntat i ganes.

A més crec que no s’havia fet una feina de conscienciació de la població per al que realment podia pasar, tots sabíem que no seria fàcil però la gent creia que amb clavells guanyaríem, i les revolucions mai s’han guanyat així.

ID: Quines potencialitats i mancançes creus que hi ha hagut al procés?

La força de la gent, que ha estat capaç de fer complir a les institucions allò que volíem, però a la vegada s’ha depositat tota la responsabilitat al govern pensant que ells ho farien tot, crec que ha faltat carrer, vagues generals indefinides i demostrar (encara més) que el poble ho podem tot, aixó hagués estat possible avançant aconteixements i creant els CDRs bastant temps abans de l’1 d’octubre, ens hagués donat una xarxa forta per a resistir a tota ofensiva de l’estat espanyol i seguir endavant sense el govern legítim de la generalitat a Catalunya.

ID: Com veus i valores les eleccions del 21D?

No són unes eleccions normals, són il•legitimes, amb presos polítics, representants exiliats, repressió per tots llocs i una campanya desigual, on ens han prohibit fins i tot colors, i on el principal mitjà de televisió a Catalunya ha estat intervingut. Però tinc clar que tot i això les guanyarem.

ID: Creus que hi ha camins per continuar la lluita el 22D? Per on passan?

Pasaran pel carrer, esta clar que depositant tota la responsabilitat del procés al govern no ens ha funcionat la cosa, el poder el te la gent i ho hem de demostrar deixant clar que aconseguim tot allò que volem quan ens organitzem, els CDRs seran els que proclamin la república.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó