×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

#FòrumED a Madrid i Barcelona: "La lluita de classes a França i els desafiaments de l’esquerra revolucionària"

Aquest dimecres 22 de febrer a Madrid i divendres 24 de febrer a Barcelona la companya Alberta Nur de Révolution Permanente, partit germà del CRT a França, vindrà a parlar-nos de la lluita de classes a França i les lluites que s'estan donant contra la reforma de les pensions.

EsquerraDiari.cat

dilluns 20 de febrer
Facebook Twitter

Fins ara quatre jornades de mobilitzacions massives i vagues històriques a França han tret milions de treballadors i estudiants als carrers per defensar-se de l’atac que pretén fer Macron amb la reforma de les pensions, que entre altres coses, vol endarrerir l’edat de jubilació dels 62 als 64 anys.

La mobilització actual va molt més enllà de la qüestió de les pensions. La contrareforma de Macron actua com a caixa de ressonància per expressar la ràbia de la població i en particular dels seus sectors més explotats entre els quals trobem una part important de dones i treballadors racialitzats. La irrupció de la joventut també és un exemple de com la unitat obrer-estudiantil pot enfortir les possibilitats de guanyar.

Les mobilitzacions al país veí reflecteixen la força de les i els treballadors que són capaços de paralitzar el país. Ja ho van fer durant les aturades a les refineries de la tardor, però ara donen exemple de la seva capacitat hegemònica amb accions de solidaritat. Així ho van mostrar els treballadors de la producció elèctrica que van subministrar energia gratuïta a forners asfixiats per la pujada de les tarifes de la llum, a escoles i hospitals.

La classe obrera demostra la seva capacitat per parar i moure-ho tot alhora que deixa clar que és ella qui pot resoldre els problemes dels sectors populars arruïnats i no pas l’extrema dreta que ven discursos reaccionaris.

Per explicar-nos això, i molt més, tindrem com a convidada Alberta Nur, estudiant de la Universitat de Mirail (Toulouse) i militant de Révolution Permanente. A més, l’acompanyarà a Madrid el dimecres 22 de febrer Josefina Martínez, periodista i historiadora, editora de Contrapunto i militant del CRT. Mentres que a Barcelona el divendres 24 de febrer l’acompanyarà Santiago Lupe, director d’Esquerra Diari i militant del CRT.

Aquest nou Fòrum, organitzat per la xarxa internacional de La Izquierda Diario i el CRT, es convoca en un context de lluita de classes a França, però també al Regne Unit i al Perú. Amb l’organització d’aquesta activitat, des d’Esquerra Diari ens proposem seguir la lluita de classes a nivell internacional i ser el principal altaveu de les lluites de la classe treballadora, les dones i la joventut que disputi el relat als grans mitjans de comunicació al servei dels grans grups empresarials.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"