×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El mateix divendres que Pedro Sánchez li donava la mà a Mahmud Abbas en el seu viatge oficial a Palestina i que condemnava tèbiament el genocidi a Palestina (equiparant-lo a l'atac terrorista de Hamas malgrat que van més de 15.000 palestins assassinats) es coneixia el tracte milionari. Una rentada de cara perquè tot continuï com sempre.

Irene Olano

dimarts 28 de novembre de 2023
Facebook Twitter

La tecnologia dels míssils Spike ha estat “testada en el terreny”, sí, però contra el poble palestí que està sent bombardejat amb aquests míssils. Aquest és el reclam que l’empresa israeliana responsable d’aquesta tecnologia té per a la seva venda a l’estranger.

Segons ha publicat El Salto, el govern espanyol va comprar 1.680 míssils Spike abans del 7 d’octubre, encara que es va coneixer la notícia divendres passat, coincidint amb la visita de Sánchez a Israel.

Un acord que mai hauria d’haver existit i que revela els profunds vincles entre el govern espanyol i l’israelià que ni el PSOE ni Podemos van qüestionar durant l’última legislatura. Més aviat al contrari: el rearmament imperialista, l’augment dels pressupostos militars i el tancament de files amb l’OTAN i els Estats Units han estat la tònica general del govern “més progressista de la història”, per més que tant el PSOE, com Yolanda Díaz, com Podemos ara s’escandalitzin i tractin d’aparèixer com a grans defensors dels drets humans dels palestins.

Aquests 1.680 míssils, que li suposaran a l’Estat espanyol una despesa de 290 milions d’euros enriquiran a un règim que ha assassinat ja a més de 15.000 persones en territori palestí, un 40% menors d’edat, ha provocat el desplaçament forçós de centenars de milers i ha comès crims de guerra, com el llançament de fòsfor blanc contra civils o el bombardeig d’hospitals i camps de refugiats.

L’actitud de Sánchez es revela així com una impostura més que no posarà una sola pedra en la línia de parar el genocidi. És necessari trencar relacions econòmiques, diplomàtiques i militars amb l’Estat genocida d’Israel, així com exigir la immediata retirada de tropes al Líban, on el ministeri de defensa manté un destacament per ajudar a Israel amb el conflicte amb Hezbollah.

Però tot això no ho aconseguirem a través d’un govern que ha mantingut tots els llaços amb Israel i els interessos dels quals estan molt lluny dels del poble palestí, sinó aprofundint el moviment en defensa del poble palestí que està tenint lloc a tot el món.

És necessari impulsar una mobilització massiva i que tots els sindicats, organitzacions d’esquerra i moviments socials es posin en peus per exigir la fi del genocidi i per a denunciar la complicitat del govern espanyol amb ell. El govern espanyol ha de trencar tots els pactes i posicionar-se a favor del dret d’autodeterminació de Palestina.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza