×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Important acte per la absolució de Garrobo i Moisès

Amb el suport de diversos centenars de persones i molts col·lectius antirepressius es va celebrar l'acte contra una altra sentència política contra l'esquerra independentista.

Guillermo Ferrari

dimarts 15 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Fotos: @xavi_ariza

Aquest dilluns 14 vam presenciar un important acte contra la sentència que estan patint dos reconeguts activistes de Nou Barris: en Garrobo i en Moisès. Aquesta acció ha estat convocada per Alerta Solidària i Solidaritat Perifèrica - Nou Barris combatiu.

L’acte fet ahir coincidia amb una presentació dels grups municipals d’Esquerra Republicana i dels Comuns repudiant la sentència al plenari de l’ajuntament de Barcelona. Presentació que finalment ha estat rebutjada.

Et pot interessar: Condemnen a activistes de la vaga del 8N

No obstant això, l’acte ha estat molt concorregut amb diversos centenars d’activistes i lluitadors i molts col·lectius. Els organitzadors van rebre una emotiva carta del líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des de la presó de Lledoners adreçada a Moisès i a Garrobo. També va parlar una delegació del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana.

Després van passar diferents companys i companyes que estan patint la persecució i repressió judicial i policial. Vam sentir les explicacions d’algunes organitzacions de l’esquerra independentista denunciant al clavegueram de l’Estat espanyol i fins i tot a les mateixes Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que es presenten en alguns judicis contra els activistes.

Et pot interessar: "La lluita contra l’independentisme l’estan transformant en lluita contra els drets fonamentals"

El testimoni d’Adrià Sas ha estat revelador sobre com les forces sobiranistes van encarregar-se de denunciar-ho i apersonar-se al judici en el qual li demanen 3,5 anys de presó.

Van explicar la situació de l’Adrià Carrasco que va fugir a Brusel·les i va evitar un calvari similar al de Tamara Carrasco, però que no li deixen tornar legalment al seu país. I les companyes de Pública a judici que lluiten per retallar les taxes universitàries. I molts més companys més.

Aquests activistes i lluitadors perseguits, ho són per una banda per lluita per l’autodeterminació de Catalunya i, per una altra, per lluitar contra els atacs que els governs i els poderosos fan contra els treballadors i el poble. Una prova d’això són les tres companyes que estaven lluitant contra el desnonament de la Hayat.

El Règim, en la mesura en què la crisi social i econòmica del sistema capitalista i de la Covid s’accelera es posa cada vegada més dur contra la dissidència política i es defensa amb més repressió i persecució político-judicial-policial.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa