×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un mes de vaga indefinida al crit de "les infermeres diem prou"

Tornen les mobilitzacions d'Infermeres de Catalunya contra la precarietat i exigint les demandes perquè es compleixin les seves condicions de treball quan ja porten un mes de vaga indefindida i en lluita contra el departament de Salut i el govern de la Generalitat.

Arsen Sabaté

Aitor M.

dimarts 9 de gener
Facebook Twitter

Infermeres de Catalunya reprén les accions de protesta després de les vacances de Nadal i suma ja un mes de vaga indefinida contra la precariedad i en defensa de millors condicions laborals per al sector, així com també per al de les llevadores.

Et pot interessar: Vaga Infermeres de Catalunya: llençar les bates contra la precarietat


En una concentració de centenars d’infermeres i llevadores davant el departament de Salut del govern de la Generalitat, aquest dimarts al matí és llegia el comunicat d’Infermeres de Catalunya, el qual denuncia les càrregues de treball, als torns inacabables i la manca de recursos del sistema sanitari públic i concertat, així com al menyspreu generalitzat per part del departament cap al sector.


Per altra banda, en el comunicat assenyalen també la manca d’un marc normatiu que faciliti la tasca de les llevadores, un model pediàtric amb competències no reconeguts ni definides i un pla de violència obstètrica que no té en compte les necessitats reals de les dones i de les llevadores.

Tot a més, en un moment en el que els casos de Covid-19 i Grip A estan augmentant des de fa setmanes, amb el que implica que la càrrega de les infermeres torna a sobrepassar els límits, si és que algún cop ho ha deixat de fer. En aquest sentit, les infermeres denuncien "la campanya vacunal d’urgència a càrrec de les infermeres per una mala previsió".


Després de la lectura del comunicat, tres de les delegades d’Infermeres de Catalunya han accedit al departament de Salut per fer lliurament de més de 500 cartes entre infermeres i llevadores demandant la defensa de les seves condicions laborals que els pertoquen.

En sortir, Laia Marsal, vice presidenta d’Infermeres de Catalunya, ha atès els micròfons d’Esquerra Diari manifestant que "se’ns ha de respectar la nostra categoria i se’ns ha de pagar com a tal. De la mateixa forma s’han de complir les ràtios i se’ns han de reconèixer les nostres especialitats com a infermeres".

Un altra dels principals greuges de la precària situació del sector i que fa que es trobi al límit és que es segueix sense revertir les retallades de l’última dècada i escaig, i en aquest sentit Marsal ha dit que "cada cop hem de treballar més sota mínims per oferir el mateix servei amb la màxima qualitat possible. El que volem és oferir amb condicions els nostres serveis".

També pots llegir: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el TripartitPer als pròxims dies les infermeres tener noves accions preparades, així mateix, en paraules de Marsal "es senten unides i amb força i seguirem reivindicant el que ens pertoca".

Per altra banda, seria positiu també que la resta de sindicats de l’esquerra del sector sanitari tornin a valorar la convocatòria de noves mobilitzacions com van fer a principis de desembre contra el preacord per al tercer conveni laboral de l’ICS, així com la confluència també amb la vaga de tècnics sanitàris que va començar el passat 4 de gener per la millora de les condicions laborals en el seu sector també.

La unió de tots els sectors en lluita en un sol puny que pegui a les portes del departament seria un primer pas per torçar-li el braç al conseller Balcells i a la línia del govern de la Generalitat de menystenir el sector públic.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate


El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones