×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’OMS adverteix que s’està en un “moment crític”, davant el creixement exponencial de casos

Des de l'organització es va informar que la setmana passada el nombre de casos va créixer un 9% en el món, mentre que les morts van augmentar un 5%. Mentrestant la competència entre laboratoris i l'anomenat “nacionalisme de les vacunes” continuen obstaculitzant la vacunació a escala mundial.

dimarts 13 d’abril de 2021
Facebook Twitter

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar avui que la pandèmia de coronavirus està en un "punt crític" per l’augment exponencial dels casos, amb una situació cada vegada més alarmant a Sud-amèrica, un avanç de la malaltia a Àsia i escassetat internacional de vacunes.

A nivell global, en les últimes 24 hores es va reportar un nou increment en les xifres diàries de casos de Covid-19 amb 664.505 contagis i 12.407 decessos en les últimes 24 hores, que van totalitzar més de 135 milions i de 2,94 milions, respectivament, d’acord amb la base de dades de la Universitat Johns Hopkins.

A Sud-amèrica, la situació de Xile es va agreujar malgrat les restriccions màximes en vigor i la seva avançada campanya de vacunació contra la Covid-19. El Govern va anunciar avui que l’ocupació de llits de teràpia intensiva va aconseguir el 97% nacional i només quedaven disponibles 135. Per la seva part el Brasil va registrar una mica més de 497 000 casos en els últims set dies, amb una tendència a l’alça del 10% respecte a la setmana anterior.

Diversos països d’Àsia i del Mitjà Orient van registrar també un fort augment de contagis de coronavirus. l’Índia, per exemple, va notificar avui una nova xifra màxima, amb més de 168.000 casos en les últimes 24 hores, i va superar al Brasil com a segon país amb major nombre d’infeccions.El país de 1.300 milions d’habitants i el principal productor mundial de vacunes contra el coronavirus va registrar a més la seva major xifra de morts pel virus des d’octubre passat, amb 904 en les últimes 24 hores, segons dades del Ministeri de Salut.

Per part seva, la capital del Japó, Tòquio, va adoptar avui mesures més estrictes contra la Covid-19, mentre les autoritats nacionals lluiten per frenar la propagació d’una variant més contagiosa abans dels Jocs Olímpics, i amb menys de l’1% de les persones vacunades.

Les autoritats dels territoris palestins de la Franja de Gaza van informar avui 1.764 casos de Covid-19 en un dia i 17 morts, la seva xifra diària més alta des de l’inici de la pandèmia, mentre a Cisjordània es van sumar 998 i nou, respectivament, va informar avui la ministra de Salut del Govern autònom palestí a Cisjordània, Mai al-Kaila. A més, el llançament de la vacunació és limitat i el territori va rebre vacunes només per a 40.000 persones, inclòs un enviament a través del programa global Covax.

També a l’Iran, on es travessa la quarta ona de contagis, el Ministeri de Salut va notificar una xifra inèdita per al país amb més de 23.000 casos de coronavirus en l’última jornada, i 274 morts.

Mentrestant a Europa, mentre milers de persones van inundar avui als carrers de Londres per a fer compres, gaudir d’una cervesa en un pub o anar a la perruqueria per primera vegada en gairebé quatre mesos, després que el Govern fes un altre pas en la seva flexibilització, Alemanya va superar els tres milions d’infeccions enmig d’anomenats d’autoritats a aplicar més restriccions en un país virtualment confinat des de novembre passat.

Al costat de la funcionària, el titular de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va advertir que es va aconseguir "la setena setmana consecutiva d’augment dels casos, i la quarta setmana consecutiva d’augment de les morts", segons l’agència de notícies AFP. No obstant això també val esmentar que es va produir una disminució del nombre de casos i de morts durant els dos primers mesos de l’any.

El funcionari també va destacar que fins al moment es van aplicar "més de 780 milions de dosis de vacunes a tot el món", per a una població total de 7 730 milions de persones. Una situació producte de l’anomenat “nacionalisme de vacunes” i el negoci de les patents, els quals impliquen que els països més poderosos acaparin vacunes, mentre la gran majoria gairebé no tingui vacunes per a aplicar.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques