×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CGT fa un míting a Nou Barris i crida a l’organització i la lluita dels treballadors i treballadores

Aquest dissabte 3 de febrer es va celebrar el míting sindical de la CGT que va omplir la sala d'actes del Casal de la Prosperitat, al barri de Nou barris de Barcelona.

Àngels Vilaseca

diumenge 4 de febrer
Facebook Twitter

Pocs dies abans de la vaga convocada per Palestina i contra el genocidi que l’Estat sionista d’Israel està duent a terme contra el poble palestí, la CGT Catalunya va fer un míting sindical al barri de la Prosperitat de Nou Barris de la capital catalana.

Al llarg del míting hi ha hagut diversos parlaments de membres del sindicat com Ermengol Gassiot, exsecretari general de la CGT de Catalunya, Marta Mouzo, secretaria d’acció social d’Ensenyament, Montse Sánchez, secretaria general de la CGT, o de Saif Abukeshek, membre de la comunitat Palestina, entre d’altres.

En el mateix es va mostrar el creixement de la CGT a Catalunya, que ja ha superat un rècord amb més de 21.000 afiliacions, consolidant-se com la tercera força sindical més important. Aquesta xifra inclou 4.022 noves afiliacions durant el 2023. Alhora, s’afegeix que hi ha hagut increment significatiu de dones afiliades, que suposen un 52% d’aquestes noves afiliacions, aquest canvi segurament es deu al fet que hi ha hagut major sindicació d’aquells sectors més precaritzats i tradicionalment feminitzats.

Entre altres intervencions, s’han exposat els diversos conflictes i vagues liderades per la CGT durant el 2023, com són les vages d’Ensenyament, o com va ser la vaga d’Inditex que van aconseguir un increment salarial del 25% per les treballadores de les botigues, o la vaga de Bicing que van aconseguir una pujada de 4000 euros anuals, així com la recent vaga del Centre d’Acollida d’Animals que han aconseguit, entre altres millores, una pujada de salari del 40% per les treballadores subcontractades.

També s’han nomenat aquells conflictes encara oberts, com són la vaga indefinida de les treballadores del 112 que exigeixen la internalització del servei, o de les treballadores de la residència Joan XXIII amb la mateixa exigència al Govern de la Generalitat. Així com, les treballadores de l’empresa sociohabitatge que lluiten contra la repressió sindical que pateixen, o les treballadores de la Sanitat que rebutgen el preacord signat per UGT, CCOO i SATSE amb l’Institut Català de salut que perpetua la precarietat laboral de les treballadores del sector.

També s’ha presentat el nou projecte per iniciar una caixa de resistència confederal, una eina de solidaritat fonamental per la lluita de la classe treballadora i per poder sostenir les vagues."La solidaritat no s’agraeix, la solidaritat es torna".

Alhora cal destacar la intervenció de Saif Abukeshek, membre de la comunitat Palestina, que ha fet una crida a participar i mobilitzar-nos a la jornada de vaga convocada el proper 7 de febrer contra el genocidi del poble palestí per part de l’Estat d’Israel, i on també ha denunciat la complicat del govern espanyol i del govern de la Generalitat.


Facebook Twitter

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas | @mangic_cv

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó