×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La UE i el govern “progressista” són còmplices de les massacres de l’Estat d’Israel: impulsem un gran moviment en suport al poble palestí!

Davant la nova massacre que prepara l'Estat d'Israel contra el poble palestí, és urgent impulsar un gran moviment als carrers per frenar els bombardejos i l'ofensiva de l'exèrcit d'Israel. A baix l'ocupació dels territoris palestins per l'Estat sionista! Prou hipocresia imperialista! Ruptura de tots els pactes de l'Estat espanyol amb l'Estat d'Israel!

Facebook Twitter

Aquest divendres es coneixia el comunicat de l’exèrcit d’Israel exigint l’evacuació d’1 milió de palestins del nord de Gaza en les pròximes 24 hores. Tenen més de 350.000 soldats allistats a la frontera i estan preparant una invasió militar de la Franja. Anuncien un veritable extermini. Des de fa 6 dies estan bombardejant la població civil a Gaza, causant la mort de més de 1.000 persones, entre elles, centenars de nens. En els pròxims dies, l’ofensiva d’Israel promet ser molt més mortífera.

Mentrestant, els Estats imperialistes europeus i els Estats Units, han expressat tot el seu suport a l’Estat d’Israel, al·ludint al seu “dret a defensar-se”. Israel té un dels exèrcits més poderosos del món, armat fins a les dents pels Estats Units i la UE, amb potència nuclear. I és un Estat d’ocupació des de la seva fundació en 1948 sobre la base de la neteja ètnica de la població àrab, al qual li va arrabassar en successives guerres la majoria del seu territori. Els governs del món que fan costat a Israel, no diuen res davant els permanents assassinats, tortures i tot tipus de vexacions que comet el govern de Netanyahu. Sembla que les vides palestines no importen.

Des del CRT i el nostre corrent internacional defensem el legítim dret del poble palestí a defensar-se i resistir a l’Estat genocida d’Israel i condemnem tota la hipocresia de l’imperialisme contra el poble palestí, al qual acusa de terrorisme, mentre dona suport a l’ocupació israeliana. Al mateix temps, hem assenyalat que rebutgem els atacs a la població civil per part de Hamas, que van deixar més de mil morts, milers de ferits i un centenar d’ostatges. Aquests atacs sobre població civil han estat instrumentalitzats per Israel per justificar una nova ofensiva sobre el poble palestí. No compartim els seus mètodes ni l’estratègia de Hamas, ja que no permet avançar en la necessària unitat en la lluita entre la població àrab palestina, els àrabs israelians i fins i tot sectors de la classe obrera jueva que trenquin amb el sionisme i la seva política criminal, contra l’Estat d’Israel i el seu sistemàtic apartheid.

A Alemanya, França i Regne Unit, els governs han anunciat la prohibició de les manifestacions en suport a Palestina. Malgrat aquestes prohibicions, aquesta setmana va haver-hi importants manifestacions en suport al poble palestí a París i altres ciutats.

Aquests governs i organitzacions sionistes acusen d’“antisemitisme” als que se solidaritzen amb la causa palestina, però això és una mentida absoluta. Lluitar per l’autodeterminació del poble palestí no és equivalent a antisemitisme. Hi ha molts jueus a Israel i a tot el món que són antisionistes. I el més cínic és que les organitzacions d’extrema dreta que fan costat a l’Estat d’Israel contra els palestins estan plenes d’antisemites.


La hipocresia imperialista del govern espanyol

El mateix dissabte, el president Pedro Sánchez es va sumar a la condemna de les accions de Hamas, alineant-se amb Israel i la resta dels Estats imperialistes.

L’Estat espanyol manté pactes polítics, comercials i militars amb l’Estat d’Israel, que ajuden a aquest a mantenir el seu feroç control sobre els territoris palestins, una política d’apartheid, com han denunciat nombrosos intel·lectuals jueus i organismes de drets humans a nivell internacional.

Al juny de 2023, es reunia el 5è Diàleg Estratègic Espanya-Israel, un fòrum en el qual van participar alts càrrecs dels ministeris espanyol i israelià de Defensa i Afers exteriors, les Forces de Defensa israelians, l’Oficina de Presidència del Govern d’Espanya, polítics i antics càrrecs públics, així com especialistes i periodistes. Allí es va ratificar el compromís del govern espanyol amb l’agenda guerrerista de l’OTAN a Ucraïna i tots dos governs es van comprometre a avançar en major cooperació en termes polítics i militars.

Alhora, les relacions comercials entre Espanya i Israel van marcar rècord en 2022, amb més de 3.000 milions d’intercanvis en diferents rúbriques. Les grans empreses espanyoles com Sacyr, Inditex, ACS, Ferrovial, han tingut importants negocis amb Israel els últims anys. En les universitats espanyoles és freqüent la invitació a autoritats israelianes per donar xerrades, com va succeir el mes de febrer passat a la Universitat Complutense, on els estudiants i comunitat educativa van organitzar una protesta, que va ser reprimida per la policia.

La dreta cerca treure rèdit de la crisi al Mitjà Orient per atacar al govern del PSOE i els seus socis. Des del PP acusen el govern d’estar format per grups “afins a Hamas”. La realitat és que, malgrat que des de Podemos i IU s’ha qüestionat en els mitjans l’ocupació israeliana del territori palestí, les seves declaracions no tenen cap conseqüència en les polítiques del govern “progressista”. Aquest manté la seva política afí a l’OTAN i de sustentació de l’Estat sionista d’Israel.


Per un gran moviment en defensa del poble palestí: parem aquest nou extermini!

La situació és greu i tot indica que una invasió terrestre és imminent. Cal dir no a la guerra declarada per l’Estat d’Israel contra el poble palestí! És necessari impulsar una mobilització massiva: que tots els sindicats, partits d’esquerra i moviments socials es mobilitzin.

Parem el genocidi de l’Estat d’Israel contra el poble palestí: Per un gran moviment als carrers! Sindicats, partits d’esquerra i moviments socials: és hora de mobilitzar-se per frenar aquesta massacre. Denunciem que els governs europeus volen prohibir el dret d’expressió i manifestació en suport al poble palestí. El govern “progressista” espanyol ha de trencar immediatament tots els pactes diplomàtics i militars amb l’Estat d’Israel. Pel dret a l’autodeterminació del poble palestí! A baix l’Estat sionista d’Israel! En aquesta línea, proposem impulsar comitès unitaris en llocs de treball i estudi, en suport al poble palestí. Per impulsar noves mobilitzacions o accions unitàries.

Des del CRT, plantejem la nostra convicció que l’única manera d’aconseguir l’autodeterminació del poble palestí és lluitant per una Palestina obrera i socialista que abasti tot el seu territori històric on convisquin en pau àrabs i jueus, com a part de la lluita per una Federació de Repúbliques socialistes de l’Orient Mitjà.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó